Sałatka z liści rzodkiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z liści rzodkiewki

Autor: halina andrałojć

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

2 łyżki

6 łyżek

1 pęczek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel rzodkiewkę od zielonej części listków. Listki opłucz pod bieżącą wodą, osusz i drobniutko pokrój razem z opłukanym i wysuszonym koprem. Czarną nie dużą rzepę lub rzodkiew szklistą (białą) obierz i zetrzyj na grubej tarce.połącz składniki. Jogurt wymieszaj z cukrem lub glukozą,sokiem z cytryny i szczyptą soli. Połącz składniki i dokładnie wymieszaj. Najlepiej smakuje po kilku godzinach odstania. Jest bardzo bogata w witaminy. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej