Sałatka z liści rzodkiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z liści rzodkiewki

Autor: halina andrałojć

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

6 łyżek

2 łyżki

6 łyżek

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel rzodkiewkę od zielonej części listków. Listki opłucz pod bieżącą wodą, osusz i drobniutko pokrój razem z opłukanym i wysuszonym koprem. Czarną nie dużą rzepę lub rzodkiew szklistą (białą) obierz i zetrzyj na grubej tarce.połącz składniki. Jogurt wymieszaj z cukrem lub glukozą,sokiem z cytryny i szczyptą soli. Połącz składniki i dokładnie wymieszaj. Najlepiej smakuje po kilku godzinach odstania. Jest bardzo bogata w witaminy. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej