
Składniki
1 łyżeczka
0.5 pęczka
2 łyżki
6 łyżek
1 pęczek
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oddziel rzodkiewkę od zielonej części listków. Listki opłucz pod bieżącą wodą, osusz i drobniutko pokrój razem z opłukanym i wysuszonym koprem. Czarną nie dużą rzepę lub rzodkiew szklistą (białą) obierz i zetrzyj na grubej tarce.połącz składniki. Jogurt wymieszaj z cukrem lub glukozą,sokiem z cytryny i szczyptą soli. Połącz składniki i dokładnie wymieszaj. Najlepiej smakuje po kilku godzinach odstania. Jest bardzo bogata w witaminy. Polecam.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej