Sałatka z liści rzodkiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z liści rzodkiewki

Autor: halina andrałojć

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

6 łyżek

2 łyżki

6 łyżek

1 łyżeczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel rzodkiewkę od zielonej części listków. Listki opłucz pod bieżącą wodą, osusz i drobniutko pokrój razem z opłukanym i wysuszonym koprem. Czarną nie dużą rzepę lub rzodkiew szklistą (białą) obierz i zetrzyj na grubej tarce.połącz składniki. Jogurt wymieszaj z cukrem lub glukozą,sokiem z cytryny i szczyptą soli. Połącz składniki i dokładnie wymieszaj. Najlepiej smakuje po kilku godzinach odstania. Jest bardzo bogata w witaminy. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej