Sałatka z liści rzodkiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z liści rzodkiewki

Autor: halina andrałojć

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

2 łyżki

6 łyżek

1 pęczek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel rzodkiewkę od zielonej części listków. Listki opłucz pod bieżącą wodą, osusz i drobniutko pokrój razem z opłukanym i wysuszonym koprem. Czarną nie dużą rzepę lub rzodkiew szklistą (białą) obierz i zetrzyj na grubej tarce.połącz składniki. Jogurt wymieszaj z cukrem lub glukozą,sokiem z cytryny i szczyptą soli. Połącz składniki i dokładnie wymieszaj. Najlepiej smakuje po kilku godzinach odstania. Jest bardzo bogata w witaminy. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z liści rzodkiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej