Błyskawiczna sałatka jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Błyskawiczna sałatka jarzynowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

165

1085 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2237 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3828 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

120 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane warzywa pokrój w drobną kostkę.

Błyskawiczna sałatka jarzynowa  - Krok 1

Krok 2

Podobnie pokrój jabłko i ogórka.

Błyskawiczna sałatka jarzynowa  - Krok 2

Krok 3

Połącz majonez Hellmann’s z musztardą i chrzanem. Do warzyw dodaj odcedzony groszek i wszytko wymieszaj z przygotowanym sosem.

Błyskawiczna sałatka jarzynowa  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do błyskawicznej sałatki jarzynowej możesz dodać również ugotowane ziemniaki i jajka.

54

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Gełeta

    Elżbieta Gełeta , 25.11.2017

    Pani Ina Caro ma rację--kiszone a kwaszone to dwa różne pojęcia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Słomka

    Katarzyna Słomka , 23.11.2017

    Pani Ina Caro się myli i to grubo. Różnica jest istotna. Warzywa kwaszone są zakwaszane octem, a kiszone fermentują naturalnie bez pomocy kwasu octowego. Kwaszone ogórki są niesmaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Szymański

    Marian Szymański , 21.03.2017

    A ja wolę własnej roboty majonez

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Szewczyk

    Ewa Szewczyk , 20.03.2017

    Bardzo dobre! Polecam☺️

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ina Caro

    Ina Caro , 19.03.2017

    Ogórek kwaszony i kiszony to to samo,różnie tylko się mówi ,to samo dotyczy kapusty kwaszonej lub kiszonej a warzywa z rosołu czasami można wykorzystać ,ale sa zbyt rozgotowane.Ja preferuję majonez Winiary,bo jest najlepiej doprawiony.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Raczyńska

    Irena Raczyńska , 17.12.2016

    Nigdy nie wykorzystuję warzyw z rosołu do sałatki bo nie mają smaku. Do sałatki należy gotować warzywa nie obrane Co za modę się wprowadza Warzywa z rosołu należy wkroić każdemu na talerz i tak się je, a nie samą wodę z makaronem, a warzywa do sałatki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Majewska

    Teresa Majewska , 23.03.2016

    jak majonez to tylko kielecki!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Genowefa Mika

    Genowefa Mika , 23.03.2016

    Zawsze tak robię, gdy gotuję rosół. Pozdrawiam sałatkolubów.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Szast

    Danuta Szast , 23.03.2016

    Łatwa napewno!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Nowak

    Teresa Nowak , 22.03.2016

    napewno dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Werner

    Katarzyna Werner , 22.03.2016

    polecam naprawde dobry

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Wrzosek

    Piotr Wrzosek , 22.03.2016

    w przepisie nie ma nic o gotowaniu rosołu, za to jest wyraźnie napisane - lista zakupów 1. warzywa z rosołu... Widzę że ktoś tu nie zrozumiał humorystyki przepisu :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Szulczewska

    Krystyna Szulczewska , 22.03.2016

    Tę sałatkę....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Wiacek

    Jadwiga Wiacek , 22.03.2016

    Widać Kto lubi smacznie zjeść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Czaplińska

    Beata Czaplińska , 22.03.2016

    Kętrzyński majonez najlepszy na świecie :) !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kapałka Miłek

    Barbara Kapałka Miłek , 22.03.2016

    Majonez tylko własnej roboty!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Sobiecka

    Helena Sobiecka , 22.03.2016

    Ugotować rosół i masz 2 w 1

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Twardochleb

    Krystyna Twardochleb , 22.03.2016

    Paskudna,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krysia Ślemp

    Krysia Ślemp , 22.03.2016

    Chyba jest pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Tomczak

    Elzbieta Tomczak , 22.03.2016

    Smacznego....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Wrzosek

    Piotr Wrzosek , 22.03.2016

    Lista zakupów - 1. warzywa z rosołu (3 sztuki) ... Przepraszam, gdzie to mogę kupić? :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Obacz

    Teresa Obacz , 22.03.2016

    Obojętnie jakie tylko jarzynowa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Taraszewska

    Elżbieta Taraszewska , 22.03.2016

    Wolę swoją. Majonez Winiary i ogórek kiszony.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Marcin

    Alicja Marcin , 22.03.2016

    Zakaz na ogórki kwaszone. Musi być kiszony, a majonez tylko Winiary.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ludmila Zabinska

    Ludmila Zabinska , 22.03.2016

    Bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rufi De la Vega

    Rufi De la Vega , 18.02.2016

    palce lizać pół miski juz podczas robienia zerzarlem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Musiol

    Małgorzata Musiol , 21.12.2014

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Kisser

    Iwona Kisser , 21.12.2014

    Jaka ma szybko?! Warzywa trzeba ugotować i to już więcej jak 15 minut. Skrojenie (grubo, czy cienko, to już osobisty wybór), dorabia każdy do swojego smaku, jak uważa. Ale napewno trwa to dłużej. Głupota totalna. A majonez faktycznie najlepszy własnej roboty:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Łukasiewicz

    Artur Łukasiewicz , 21.12.2014

    nie rozumiem polaczenia chrzanu musztardy i majonezu i jak dla mnie za grubo pokrojona

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Barański

    Marek Barański , 21.12.2014

    przecież ten przepis jest reklamą majonezu ...

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczna sałatka jarzynowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Błyskawiczna sałatka jarzynowa Błyskawiczna sałatka jarzynowa

Przygotowanie pysznej sałatki nie musi wiązać się z godzinami spędzonymi w kuchni. Tę z proponowanego przepisu przyrządzisz wyjątkowo szybko. Wykorzystaj do niej warzywa z rosołu, czyli marchewkę, seler i pietruszkę. Dzięki ugotowaniu w mięsnym wywarze będą cechowały się łagodniejszym smakiem niż surowe. Wszystkie z wymienionych pokrój w drobną kostkę podobnych rozmiarów. Podobnie postąp z ogórkiem kwaszonym i jabłkiem. Pokrojone warzywa, wraz z odsączonym z zalewy groszkiem, wymieszaj z sosem przygotowanym poprzez połączenie majonezu, musztardy i chrzanu. Smak sałatki urozmaicisz również dodatkiem ugotowanych ziemniaków i jajek. Jeśli lubisz wyraziste smaki, dołącz do niej kilka kaparów. Sprawdzi się również drobno posiekana natka pietruszki, której możesz użyć także do dekoracji gotowego dania. Błyskawiczną sałatkę jarzynową serwuj solo lub z dodatkiem świeżego, chrupiącego pieczywa. Sprawdzi się jako wczesna kolacja lub jako składnik drugiego dania obiadowego. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.