Sałatka brokułowa z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z migdałami

Autor: Fasolka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotować na półtwardo, a pokrojony w paseczki por podsmażyć na patelni ze zgniecionym czosnkiem.

Krok 2

Warzywa wrzucić do miski, dosypać kukurydzę, pokruszony wcześniej ser feta i migdały (mogą być świeże, bądź sprażone na patelni).

Krok 3

Na koniec pokropić sałatkę oliwą i doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

1

Opinie o przepisie

  • Joanna

    Joanna , 26.03.2020

    Tak. Ja modyfikuję ten przepisna dwa sposoby. Albo prążę migdały na suchej patelni i polewam jedną trzecią kostki rozpuszczonego masła. Albo robię z jogurtu, czosnku, odrobiny soku z cytryny, soli i pieprzu sos czosnkowy, którym całość polewam zamiast polewać oliwą. Nie dodaję też pora. Czasami zamiast uprażonych migdałów daję uprażony słonecznik. Poezja.. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej