Sałatka brokułowa z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z migdałami

Autor: Fasolka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotować na półtwardo, a pokrojony w paseczki por podsmażyć na patelni ze zgniecionym czosnkiem.

Krok 2

Warzywa wrzucić do miski, dosypać kukurydzę, pokruszony wcześniej ser feta i migdały (mogą być świeże, bądź sprażone na patelni).

Krok 3

Na koniec pokropić sałatkę oliwą i doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

1

Opinie o przepisie

  • Joanna

    Joanna , 26.03.2020

    Tak. Ja modyfikuję ten przepisna dwa sposoby. Albo prążę migdały na suchej patelni i polewam jedną trzecią kostki rozpuszczonego masła. Albo robię z jogurtu, czosnku, odrobiny soku z cytryny, soli i pieprzu sos czosnkowy, którym całość polewam zamiast polewać oliwą. Nie dodaję też pora. Czasami zamiast uprażonych migdałów daję uprażony słonecznik. Poezja.. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej