Sałatka brokułowa z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z migdałami

Autor: Fasolka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotować na półtwardo, a pokrojony w paseczki por podsmażyć na patelni ze zgniecionym czosnkiem.

Krok 2

Warzywa wrzucić do miski, dosypać kukurydzę, pokruszony wcześniej ser feta i migdały (mogą być świeże, bądź sprażone na patelni).

Krok 3

Na koniec pokropić sałatkę oliwą i doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

1

Opinie o przepisie

  • Joanna

    Joanna , 26.03.2020

    Tak. Ja modyfikuję ten przepisna dwa sposoby. Albo prążę migdały na suchej patelni i polewam jedną trzecią kostki rozpuszczonego masła. Albo robię z jogurtu, czosnku, odrobiny soku z cytryny, soli i pieprzu sos czosnkowy, którym całość polewam zamiast polewać oliwą. Nie dodaję też pora. Czasami zamiast uprażonych migdałów daję uprażony słonecznik. Poezja.. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej