Sałatka z pieczonych buraczków z serkiem - VIDEO
łatwe
229 osób zapisało
Składniki
3 łyżki
0.5 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
1
6 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki dokładnie umyj. Następnie skrop połową oleju, posyp solą morską i zawiń każdy w folię aluminiową. Piecz w temperaturze 160 °C przez 2 godziny. Po tym czasie odstaw je do ostygnięcia.

Krok 2
Zimne buraki obierz i pokrój w kostkę. Przełóż na półmisek.

Krok 3
Na wierzchu buraków łyżką nałóż serek wiejski.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z pozostałym olejem, 3 łyżkami wody i miodem. Skrop całym sosem sałatkę.

Krok 5
Jaja ugotuj na twardo. Następnie pokrój je na ćwiartki i ułóż na sałatce.

Krok 6
Cebulę pokrój w plasterki, a szczypior posiekaj. Posyp nimi sałatkę i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Sałatka z pieczonych buraczków z serkiem - VIDEO

