Sałatka z pieczonych buraczków z serkiem - VIDEO
łatwe
171 osób zapisało
Składniki
6 sztuk
1 pęczek
1
3 łyżki
1 łyżka
3 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki dokładnie umyj. Następnie skrop połową oleju, posyp solą morską i zawiń każdy w folię aluminiową. Piecz w temperaturze 160 °C przez 2 godziny. Po tym czasie odstaw je do ostygnięcia.
Krok 2
Zimne buraki obierz i pokrój w kostkę. Przełóż na półmisek.
Krok 3
Na wierzchu buraków łyżką nałóż serek wiejski.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z pozostałym olejem, 3 łyżkami wody i miodem. Skrop całym sosem sałatkę.
Krok 5
Jaja ugotuj na twardo. Następnie pokrój je na ćwiartki i ułóż na sałatce.
Krok 6
Cebulę pokrój w plasterki, a szczypior posiekaj. Posyp nimi sałatkę i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej