Sałatka z pieczonych buraczków z serkiem - VIDEO
łatwe
222 osoby zapisały
Składniki
3 łyżki
0.5 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
1
6 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki dokładnie umyj. Następnie skrop połową oleju, posyp solą morską i zawiń każdy w folię aluminiową. Piecz w temperaturze 160 °C przez 2 godziny. Po tym czasie odstaw je do ostygnięcia.

Krok 2
Zimne buraki obierz i pokrój w kostkę. Przełóż na półmisek.

Krok 3
Na wierzchu buraków łyżką nałóż serek wiejski.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z pozostałym olejem, 3 łyżkami wody i miodem. Skrop całym sosem sałatkę.

Krok 5
Jaja ugotuj na twardo. Następnie pokrój je na ćwiartki i ułóż na sałatce.

Krok 6
Cebulę pokrój w plasterki, a szczypior posiekaj. Posyp nimi sałatkę i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej