Sałatka z pieczonych buraczków z serkiem - VIDEO
łatwe
223 osoby zapisały
Składniki
3 łyżki
0.5 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
1
6 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki dokładnie umyj. Następnie skrop połową oleju, posyp solą morską i zawiń każdy w folię aluminiową. Piecz w temperaturze 160 °C przez 2 godziny. Po tym czasie odstaw je do ostygnięcia.

Krok 2
Zimne buraki obierz i pokrój w kostkę. Przełóż na półmisek.

Krok 3
Na wierzchu buraków łyżką nałóż serek wiejski.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z pozostałym olejem, 3 łyżkami wody i miodem. Skrop całym sosem sałatkę.

Krok 5
Jaja ugotuj na twardo. Następnie pokrój je na ćwiartki i ułóż na sałatce.

Krok 6
Cebulę pokrój w plasterki, a szczypior posiekaj. Posyp nimi sałatkę i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej