Sałatka z cytrusami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cytrusami i kurczakiem

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1.5 sztuki

0.5 sztuki

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Z obu stron posypujemy solą, pieprzem ziołowym oraz słodką papryką. Smażymy na rozgrzanej oliwie do uzyskania złoto-brązowego koloru. Po usmażeniu kroimy w paseczki.

Krok 2

Cebulę kroimy w krążki, mieszamy z mieszanką sałat. Pomarańcze i grejpfruta obieramy i dzielimy na małe kawałki.

Krok 3

Na talerzach układamy mieszankę sałat wymieszaną z cebulą. Obok układamy kawałki piersi z kurczaka. Do sałaty dodajemy kawałki cytrusów, posypujemy orzechami nerkowca.

Krok 4

Sos paprykowo - ziołowy Knorr mieszamy z wodą i oliwą. Polewamy sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z kaszą kuskus
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej