Składniki
1 opakowanie
1.5 sztuki
0.5 sztuki
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Z obu stron posypujemy solą, pieprzem ziołowym oraz słodką papryką. Smażymy na rozgrzanej oliwie do uzyskania złoto-brązowego koloru. Po usmażeniu kroimy w paseczki.
Krok 2
Cebulę kroimy w krążki, mieszamy z mieszanką sałat. Pomarańcze i grejpfruta obieramy i dzielimy na małe kawałki.
Krok 3
Na talerzach układamy mieszankę sałat wymieszaną z cebulą. Obok układamy kawałki piersi z kurczaka. Do sałaty dodajemy kawałki cytrusów, posypujemy orzechami nerkowca.
Krok 4
Sos paprykowo - ziołowy Knorr mieszamy z wodą i oliwą. Polewamy sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej