Sałatka z cytrusami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cytrusami i kurczakiem

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

1.5 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

0.5 sztuki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Z obu stron posypujemy solą, pieprzem ziołowym oraz słodką papryką. Smażymy na rozgrzanej oliwie do uzyskania złoto-brązowego koloru. Po usmażeniu kroimy w paseczki.

Krok 2

Cebulę kroimy w krążki, mieszamy z mieszanką sałat. Pomarańcze i grejpfruta obieramy i dzielimy na małe kawałki.

Krok 3

Na talerzach układamy mieszankę sałat wymieszaną z cebulą. Obok układamy kawałki piersi z kurczaka. Do sałaty dodajemy kawałki cytrusów, posypujemy orzechami nerkowca.

Krok 4

Sos paprykowo - ziołowy Knorr mieszamy z wodą i oliwą. Polewamy sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej