
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
1.5 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
0.5 sztuki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Z obu stron posypujemy solą, pieprzem ziołowym oraz słodką papryką. Smażymy na rozgrzanej oliwie do uzyskania złoto-brązowego koloru. Po usmażeniu kroimy w paseczki.
Krok 2
Cebulę kroimy w krążki, mieszamy z mieszanką sałat. Pomarańcze i grejpfruta obieramy i dzielimy na małe kawałki.
Krok 3
Na talerzach układamy mieszankę sałat wymieszaną z cebulą. Obok układamy kawałki piersi z kurczaka. Do sałaty dodajemy kawałki cytrusów, posypujemy orzechami nerkowca.
Krok 4
Sos paprykowo - ziołowy Knorr mieszamy z wodą i oliwą. Polewamy sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej