Sałatka z cytrusami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cytrusami i kurczakiem

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

1 sztuka

1.5 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

0.5 sztuki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Z obu stron posypujemy solą, pieprzem ziołowym oraz słodką papryką. Smażymy na rozgrzanej oliwie do uzyskania złoto-brązowego koloru. Po usmażeniu kroimy w paseczki.

Krok 2

Cebulę kroimy w krążki, mieszamy z mieszanką sałat. Pomarańcze i grejpfruta obieramy i dzielimy na małe kawałki.

Krok 3

Na talerzach układamy mieszankę sałat wymieszaną z cebulą. Obok układamy kawałki piersi z kurczaka. Do sałaty dodajemy kawałki cytrusów, posypujemy orzechami nerkowca.

Krok 4

Sos paprykowo - ziołowy Knorr mieszamy z wodą i oliwą. Polewamy sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cytrusami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej