
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
6 łyżek
1 szczypta
1 sztuka
1.5 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
0.5 sztuki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Z obu stron posypujemy solą, pieprzem ziołowym oraz słodką papryką. Smażymy na rozgrzanej oliwie do uzyskania złoto-brązowego koloru. Po usmażeniu kroimy w paseczki.
Krok 2
Cebulę kroimy w krążki, mieszamy z mieszanką sałat. Pomarańcze i grejpfruta obieramy i dzielimy na małe kawałki.
Krok 3
Na talerzach układamy mieszankę sałat wymieszaną z cebulą. Obok układamy kawałki piersi z kurczaka. Do sałaty dodajemy kawałki cytrusów, posypujemy orzechami nerkowca.
Krok 4
Sos paprykowo - ziołowy Knorr mieszamy z wodą i oliwą. Polewamy sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej