Sałatka z awokado i soczystym kurczakiem
łatwe
673 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
100 mililitrów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawa Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody.

Krok 2
Piersi z kurczaka umyj, oczyść z błon, tłuszczu i lekko rozbij młotkiem na grubość około 2 cm.

Krok 3
Pozostałą oliwę w dużej misce wymieszaj z sosem sałatkowym i trzema łyżkami wody. Odstaw na bok.

Krok 4
Kurczaka smaż około 10 minut, odwracając co jakiś czas.

Krok 5
W tym czasie pokrój wzdłuż umyte pomidorki, dodaj pokrojony w cienkie plasterki kozi ser i pokrojone w kostkę awokado.

Krok 6
Całość wymieszaj z porwaną sałatą masłową. Gotową sałatkę rozłóż na talerze i polej sosem sałatkowym.

Krok 7
Gotową pierś, ułóż na desce, pokrój w plastry pod kątem i połóż na sałatę.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z awokado i soczystym kurczakiem
Awokado jest owocem pochodzącym z Ameryki. Ma wiele zastosowań w kuchni. Wszystko dzięki temu, że ma delikatny smak, miękką konsystencję i piękny, zielony kolor. Pasuje jako dodatek do kanapek, dipów czy sałatek. Pamiętaj, aby kupować dojrzałe awokado, masz wtedy pewność, że będziesz mogła je od razu wykorzystać do zrobienia sałatki. Awokado pasować będzie doskonale do chrupiącej piersi z kurczaka, którą doprawi Fix Soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem. Do sałatki dodaj również małe pomidorki koktajlowe oraz połamany na kawałki ser kozi, sekretny składnik dania, który nada mu charakteru. Użyj również sałaty masłowej lub lodowej oraz rukoli. Całość polej włoskim sosem sałatkowym. Danie najlepiej jest podawać ze świeżą bagietką lub chrupiącymi grzankami. Taka sałatka może z powodzeniem zastąpić obiad lub być podana na lunch.