Lekka sałatka z kurczaka

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 plaster

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przekrawamy na pół, myjemy i zostawiamy w marynacie na kilka godzin.

Krok 2

Zamarynowane mięso grillujemy na ruszcie lub patelni grillowej. Można też usmażyć go na zwykłej patelni.

Krok 3

Oliwki, pomidora i rzodkiewki kroimy w plastry. Sałatę dzielimy na liście, myjemy, następnie osuszamy i rwiemy na kawałki.

Krok 4

Można skomponować sałatkę oddzielnie dla każdego na osobnym talerzu, tak jak na zdjęciu, ale można też po prostu wymieszać ze sobą wszystkie składniki w większym naczyniu.

Krok 5

Na wierzch ścieramy nieco sera, a całość doprawiamy sosem sałatkowym i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej