Sałatka z kuskusu z kurczakiem, ogórkiem i sosem miętowym
łatwe
367 osób zapisało

Składniki
6 łyżek
2 opakowania
250 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę wsyp do miski i zalej szklanką wrzącej wody. Miskę przykryj i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, podobnie ogórka.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowań Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz oliwą. Listki mięty pokrój w cienkie paski i dodaj do sosu.
Krok 4
W dużej misce połącz kaszę, mięso, ogórka oraz przygotowany sos. Wszystko razem wymieszaj i przełóż do salaterki. Sałatkę podawaj z chrupiącym pieczywem.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać również inne warzywa według swojego uznania, np. oliwki będą wspaniałym dodatkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej