Sałatka z kuskusu z kurczakiem, ogórkiem i sosem miętowym
łatwe
367 osób zapisało

Składniki
6 łyżek
2 opakowania
250 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę wsyp do miski i zalej szklanką wrzącej wody. Miskę przykryj i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, podobnie ogórka.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowań Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz oliwą. Listki mięty pokrój w cienkie paski i dodaj do sosu.
Krok 4
W dużej misce połącz kaszę, mięso, ogórka oraz przygotowany sos. Wszystko razem wymieszaj i przełóż do salaterki. Sałatkę podawaj z chrupiącym pieczywem.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać również inne warzywa według swojego uznania, np. oliwki będą wspaniałym dodatkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej