Sałatka z kuskusu z kurczakiem, ogórkiem i sosem miętowym
łatwe
367 osób zapisało

Składniki
250 gramów
2 opakowania
1 sztuka
0.5 sztuki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę wsyp do miski i zalej szklanką wrzącej wody. Miskę przykryj i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, podobnie ogórka.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowań Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz oliwą. Listki mięty pokrój w cienkie paski i dodaj do sosu.
Krok 4
W dużej misce połącz kaszę, mięso, ogórka oraz przygotowany sos. Wszystko razem wymieszaj i przełóż do salaterki. Sałatkę podawaj z chrupiącym pieczywem.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać również inne warzywa według swojego uznania, np. oliwki będą wspaniałym dodatkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kuskusu z kurczakiem, ogórkiem i sosem miętowym
Kaszę wsyp do miski i zalej szklanką wrzącej wody. Miskę przykryj i odstaw na 10 minut.