Sałatka z kuskusu z kurczakiem, ogórkiem i sosem miętowym
łatwe
371 osób zapisało

Składniki
250 gramów
2 opakowania
1 sztuka
0.5 sztuki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę wsyp do miski i zalej szklanką wrzącej wody. Miskę przykryj i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, podobnie ogórka.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowań Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz oliwą. Listki mięty pokrój w cienkie paski i dodaj do sosu.
Krok 4
W dużej misce połącz kaszę, mięso, ogórka oraz przygotowany sos. Wszystko razem wymieszaj i przełóż do salaterki. Sałatkę podawaj z chrupiącym pieczywem.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać również inne warzywa według swojego uznania, np. oliwki będą wspaniałym dodatkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kuskusu z kurczakiem, ogórkiem i sosem miętowym
Kaszę wsyp do miski i zalej szklanką wrzącej wody. Miskę przykryj i odstaw na 10 minut.