
Składniki
2 sztuki
2 opakowania
400 gramów
8 sztuk
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj, osusz i skrop oliwą. Oprósz ulubioną przyprawą i usmaż na grillu. Po wystudzeniu pokrój w paski.
Krok 2
Szparagi oczyść, ugotuj a następnie pokrój w 3-4 cm długości kawałki. Migdały upraż na suchej rozgrzanej patelni.
Krok 3
W misce połącz mięso, szparagi, migdały oraz pomidorki. Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i dopraw pieprzem.
Krok 4
Sałatkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj. Najlepiej z chrupiącymi ziołowymi grzankami z bagietki.

Dobra rada:
Doskonałym dodatkiem, który urozmaici taka sałatkę są świeże truskawki. W sezonie letnim naprawdę warto dodać je do sałatki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem i szparagami
Szybkie i smaczne danie? Sałatka z zielonymi szparagami i kurczakiem to strzał w dziesiątkę! Przygotowanie tej potrawy zajmuje jedynie pół godziny, a efekty na talerzach zachwycają nawet najbardziej wymagających smakoszy. Nie czekaj i już teraz sprawdź się w roli szefa kuchni z naszymi recepturami.
Dla kogo?
Nasz przepis jest idealny dla fanów warzyw i ciekawych połączeń smakowych. Dodatkowo sałatka z kurczakiem i szparagami to proste danie, więc każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych, może rozpocząć przygotowania. Nawet kulinarni nowicjusze poradzą sobie z recepturą!
Na jaką okazję?
Sałatka ze szparagami i kurczakiem jest idealną potrawą na lunch. Nie musisz jej odgrzewać i z łatwością zapakujesz ją do pudełka na wynos. Sałatka sprawdzi się także na wiele innych okazji, takich jak: spotkanie ze znajomymi czy kolacja z drugą połówką. To Ty decydujesz, kiedy ją zaserwujesz!
Czy wiesz, że?
W naszych przepisach przykładamy dużą wagę do tego, by mięso było soczyste. Jak uzyskać najlepsze rezultaty? Piersi umyj, osusz i skrop oliwą. Oprósz ulubioną przyprawą Knorr i usmaż na grillu. Po wystudzeniu pokrój w paski i połącz z resztą składników. Gwarantujemy, że kurczak w tej odsłonie będzie wyśmienity.
Dla urozmaicenia:
Sałatka, w skład której wchodzą szparagi, kurczak smakuje doskonale, jednak możesz urozmaicić ją dodatkowymi składnikami. Jeżeli lubisz mięso, to sięgnij po boczek lub szynkę prosciutto. A może wolisz warzywa? Papryka również zda egzamin. Po przygotowaniu naszej receptury podziel się w komentarzu opinią, jak smakowało Ci danie.