Sałatka ze szparagami i kurczakiem – przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

323 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

553 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

400 gramów

8 sztuk

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj, osusz i skrop oliwą. Oprósz ulubioną przyprawą i usmaż na grillu. Po wystudzeniu pokrój w paski.

Krok 2

Szparagi oczyść, ugotuj a następnie pokrój w 3-4 cm długości kawałki. Migdały upraż na suchej rozgrzanej patelni.

Krok 3

W misce połącz mięso, szparagi, migdały oraz pomidorki. Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i dopraw pieprzem.

Krok 4

Sałatkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj. Najlepiej z chrupiącymi ziołowymi grzankami z bagietki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Doskonałym dodatkiem, który urozmaici taka sałatkę są świeże truskawki. W sezonie letnim naprawdę warto dodać je do sałatki.

1

Opinie o przepisie

  • Lukasz Polak

    Lukasz Polak , 25.05.2020

    spoko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej