Sałatka z kurczakiem i szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

295 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

436 osób wydrukowało

Pobierz pdf

888 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

400 gramów

8 sztuk

2 łyżki

100 gramów

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj, osusz i skrop oliwą. Oprósz ulubioną przyprawą i usmaż na grillu. Po wystudzeniu pokrój w paski.

Krok 2

Szparagi oczyść, ugotuj a następnie pokrój w 3-4 cm długości kawałki. Migdały upraż na suchej rozgrzanej patelni.

Krok 3

W misce połącz mięso, szparagi, migdały oraz pomidorki. Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i dopraw pieprzem.

Krok 4

Sałatkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj. Najlepiej z chrupiącymi ziołowymi grzankami z bagietki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Doskonałym dodatkiem, który urozmaici taka sałatkę są świeże truskawki. W sezonie letnim naprawdę warto dodać je do sałatki.

1

Opinie o przepisie

  • Lukasz Polak

    Lukasz Polak , 25.05.2020

    spoko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej