Sałatka z kurczakiem i szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

536 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

400 gramów

8 sztuk

2 łyżki

100 gramów

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj, osusz i skrop oliwą. Oprósz ulubioną przyprawą i usmaż na grillu. Po wystudzeniu pokrój w paski.

Krok 2

Szparagi oczyść, ugotuj a następnie pokrój w 3-4 cm długości kawałki. Migdały upraż na suchej rozgrzanej patelni.

Krok 3

W misce połącz mięso, szparagi, migdały oraz pomidorki. Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i dopraw pieprzem.

Krok 4

Sałatkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj. Najlepiej z chrupiącymi ziołowymi grzankami z bagietki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Doskonałym dodatkiem, który urozmaici taka sałatkę są świeże truskawki. W sezonie letnim naprawdę warto dodać je do sałatki.

1

Opinie o przepisie

  • Lukasz Polak

    Lukasz Polak , 25.05.2020

    spoko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej