
Składniki
2 sztuki
2 opakowania
400 gramów
8 sztuk
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyj, osusz i skrop oliwą. Oprósz ulubioną przyprawą i usmaż na grillu. Po wystudzeniu pokrój w paski.
Krok 2
Szparagi oczyść, ugotuj a następnie pokrój w 3-4 cm długości kawałki. Migdały upraż na suchej rozgrzanej patelni.
Krok 3
W misce połącz mięso, szparagi, migdały oraz pomidorki. Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z jogurtem naturalnym i dopraw pieprzem.
Krok 4
Sałatkę polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj. Najlepiej z chrupiącymi ziołowymi grzankami z bagietki.

Dobra rada:
Doskonałym dodatkiem, który urozmaici taka sałatkę są świeże truskawki. W sezonie letnim naprawdę warto dodać je do sałatki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem i szparagami
Szybkie i smaczne danie? Sałatka z zielonymi szparagami i kurczakiem to strzał w dziesiątkę! Przygotowanie tej potrawy zajmuje jedynie pół godziny, a efekty na talerzach zachwycają nawet najbardziej wymagających smakoszy. Nie czekaj i już teraz sprawdź się w roli szefa kuchni z naszymi recepturami.
Dla kogo?
Nasz przepis jest idealny dla fanów warzyw i ciekawych połączeń smakowych. Dodatkowo sałatka z kurczakiem i szparagami to proste danie, więc każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych, może rozpocząć przygotowania. Nawet kulinarni nowicjusze poradzą sobie z recepturą!
Na jaką okazję?
Sałatka ze szparagami i kurczakiem jest idealną potrawą na lunch. Nie musisz jej odgrzewać i z łatwością zapakujesz ją do pudełka na wynos. Sałatka sprawdzi się także na wiele innych okazji, takich jak: spotkanie ze znajomymi czy kolacja z drugą połówką. To Ty decydujesz, kiedy ją zaserwujesz!
Czy wiesz, że?
W naszych przepisach przykładamy dużą wagę do tego, by mięso było soczyste. Jak uzyskać najlepsze rezultaty? Piersi umyj, osusz i skrop oliwą. Oprósz ulubioną przyprawą Knorr i usmaż na grillu. Po wystudzeniu pokrój w paski i połącz z resztą składników. Gwarantujemy, że kurczak w tej odsłonie będzie wyśmienity.
Dla urozmaicenia:
Sałatka, w skład której wchodzą szparagi, kurczak smakuje doskonale, jednak możesz urozmaicić ją dodatkowymi składnikami. Jeżeli lubisz mięso, to sięgnij po boczek lub szynkę prosciutto. A może wolisz warzywa? Papryka również zda egzamin. Po przygotowaniu naszej receptury podziel się w komentarzu opinią, jak smakowało Ci danie.