Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz sos sojowy z miodem i nasmaruj otrzymanym sosem pierś z kurczaka.

Krok 2

Włóż kurczaka do żaroodpornego naczynia i piecz przez 25 minut w 180 °C, po czym zostaw do ostygnięcia.

Krok 3

Umyj rukiew wodną i wyłóż ją na talerzu.

Krok 4

Czerwoną paprykę wraz z żółtą pokrój w długie cienkie paski, owoce liczi odcedź, po czym przełóż wszystko na rukiew.

Krok 5

Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry i przełóż na sałatkę.

Krok 6

Przygotuj sos, łącząc zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr koperkowo-ziołowy z 2 łyżkami oliwy, 2 łyżkami wody, 1 łyżką musztardy. Polej sosem sałatkę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli przepadasz za pesto i lubisz przyrządzać je samodzielnie, spróbuj zamienić liście bazylii na szpinak i rukiew.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej