Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz sos sojowy z miodem i nasmaruj otrzymanym sosem pierś z kurczaka.

Krok 2

Włóż kurczaka do żaroodpornego naczynia i piecz przez 25 minut w 180 °C, po czym zostaw do ostygnięcia.

Krok 3

Umyj rukiew wodną i wyłóż ją na talerzu.

Krok 4

Czerwoną paprykę wraz z żółtą pokrój w długie cienkie paski, owoce liczi odcedź, po czym przełóż wszystko na rukiew.

Krok 5

Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry i przełóż na sałatkę.

Krok 6

Przygotuj sos, łącząc zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr koperkowo-ziołowy z 2 łyżkami oliwy, 2 łyżkami wody, 1 łyżką musztardy. Polej sosem sałatkę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli przepadasz za pesto i lubisz przyrządzać je samodzielnie, spróbuj zamienić liście bazylii na szpinak i rukiew.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej