Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz sos sojowy z miodem i nasmaruj otrzymanym sosem pierś z kurczaka.

Krok 2

Włóż kurczaka do żaroodpornego naczynia i piecz przez 25 minut w 180 °C, po czym zostaw do ostygnięcia.

Krok 3

Umyj rukiew wodną i wyłóż ją na talerzu.

Krok 4

Czerwoną paprykę wraz z żółtą pokrój w długie cienkie paski, owoce liczi odcedź, po czym przełóż wszystko na rukiew.

Krok 5

Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry i przełóż na sałatkę.

Krok 6

Przygotuj sos, łącząc zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr koperkowo-ziołowy z 2 łyżkami oliwy, 2 łyżkami wody, 1 łyżką musztardy. Polej sosem sałatkę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli przepadasz za pesto i lubisz przyrządzać je samodzielnie, spróbuj zamienić liście bazylii na szpinak i rukiew.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej