Sałatka z rukwi wodnej z kurczakiem i liczi
łatwe
41 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
250 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz sos sojowy z miodem i nasmaruj otrzymanym sosem pierś z kurczaka.
Krok 2
Włóż kurczaka do żaroodpornego naczynia i piecz przez 25 minut w 180 °C, po czym zostaw do ostygnięcia.
Krok 3
Umyj rukiew wodną i wyłóż ją na talerzu.
Krok 4
Czerwoną paprykę wraz z żółtą pokrój w długie cienkie paski, owoce liczi odcedź, po czym przełóż wszystko na rukiew.
Krok 5
Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry i przełóż na sałatkę.
Krok 6
Przygotuj sos, łącząc zawartość opakowania Sos sałatkowy Knorr koperkowo-ziołowy z 2 łyżkami oliwy, 2 łyżkami wody, 1 łyżką musztardy. Polej sosem sałatkę.

Dobra rada:
Jeśli przepadasz za pesto i lubisz przyrządzać je samodzielnie, spróbuj zamienić liście bazylii na szpinak i rukiew.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej