Sałatka ryżowa z kurczakiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

1 szklanka

10 dekagramów

10 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż opłukaj i zalej gorącym rosołem. Ugotuj na parze w większym naczyniu z wrzącą wodą.

Krok 1

Brzoskwinie pokrój w kostkę, podobnie mięso i połącz z ostudzonym ryżem.

Krok 1

Wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej