
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
10 dekagramów
1 szklanka
10 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż opłukaj i zalej gorącym rosołem. Ugotuj na parze w większym naczyniu z wrzącą wodą.
Krok 2
Brzoskwinie pokrój w kostkę, podobnie mięso i połącz z ostudzonym ryżem.
Krok 3
Wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej