
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
10 dekagramów
1 szklanka
10 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż opłukaj i zalej gorącym rosołem. Ugotuj na parze w większym naczyniu z wrzącą wodą.
Krok 2
Brzoskwinie pokrój w kostkę, podobnie mięso i połącz z ostudzonym ryżem.
Krok 3
Wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej