SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

5 szczypt

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dobrze umyć i osuszyć. Przyprawę do kurczaka oraz pietruszkę wymieszać z kilka łyżkami oliwy. Natrzeć marynatą piersi i odstawić w miseczce na ok 1 godzinę. Po upływie tego czasu piersi wrzucic na grilla. Lekko przyrumienić ( ok 7 minut z każdej strony ) .Wystudzić, pokroić w paseczki.

Krok 2

Na talerzu rozsypujemy roszponkę i rukolę. Układamy kolejno pokrojonego w paski melona i mango oraz kurczaka.

Krok 3

Jogurt naturalny i miód mieszamy ze sobą, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy na ok. 5 minut. Polewamy równomiernie sałatkę. Podajemy udekorowane połowkami pomidorków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej