
Składniki
3 szczypty
5 szczypt
1 opakowanie
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
12 sztuk
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi dobrze umyć i osuszyć. Przyprawę do kurczaka oraz pietruszkę wymieszać z kilka łyżkami oliwy. Natrzeć marynatą piersi i odstawić w miseczce na ok 1 godzinę. Po upływie tego czasu piersi wrzucic na grilla. Lekko przyrumienić ( ok 7 minut z każdej strony ) .Wystudzić, pokroić w paseczki.
Krok 2
Na talerzu rozsypujemy roszponkę i rukolę. Układamy kolejno pokrojonego w paski melona i mango oraz kurczaka.
Krok 3
Jogurt naturalny i miód mieszamy ze sobą, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy na ok. 5 minut. Polewamy równomiernie sałatkę. Podajemy udekorowane połowkami pomidorków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































