SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

5 szczypt

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dobrze umyć i osuszyć. Przyprawę do kurczaka oraz pietruszkę wymieszać z kilka łyżkami oliwy. Natrzeć marynatą piersi i odstawić w miseczce na ok 1 godzinę. Po upływie tego czasu piersi wrzucic na grilla. Lekko przyrumienić ( ok 7 minut z każdej strony ) .Wystudzić, pokroić w paseczki.

Krok 2

Na talerzu rozsypujemy roszponkę i rukolę. Układamy kolejno pokrojonego w paski melona i mango oraz kurczaka.

Krok 3

Jogurt naturalny i miód mieszamy ze sobą, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy na ok. 5 minut. Polewamy równomiernie sałatkę. Podajemy udekorowane połowkami pomidorków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej