
Składniki
3 szczypty
5 szczypt
1 opakowanie
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
12 sztuk
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi dobrze umyć i osuszyć. Przyprawę do kurczaka oraz pietruszkę wymieszać z kilka łyżkami oliwy. Natrzeć marynatą piersi i odstawić w miseczce na ok 1 godzinę. Po upływie tego czasu piersi wrzucic na grilla. Lekko przyrumienić ( ok 7 minut z każdej strony ) .Wystudzić, pokroić w paseczki.
Krok 2
Na talerzu rozsypujemy roszponkę i rukolę. Układamy kolejno pokrojonego w paski melona i mango oraz kurczaka.
Krok 3
Jogurt naturalny i miód mieszamy ze sobą, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy na ok. 5 minut. Polewamy równomiernie sałatkę. Podajemy udekorowane połowkami pomidorków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej