SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

5 szczypt

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dobrze umyć i osuszyć. Przyprawę do kurczaka oraz pietruszkę wymieszać z kilka łyżkami oliwy. Natrzeć marynatą piersi i odstawić w miseczce na ok 1 godzinę. Po upływie tego czasu piersi wrzucic na grilla. Lekko przyrumienić ( ok 7 minut z każdej strony ) .Wystudzić, pokroić w paseczki.

Krok 2

Na talerzu rozsypujemy roszponkę i rukolę. Układamy kolejno pokrojonego w paski melona i mango oraz kurczaka.

Krok 3

Jogurt naturalny i miód mieszamy ze sobą, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy na ok. 5 minut. Polewamy równomiernie sałatkę. Podajemy udekorowane połowkami pomidorków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej