
Składniki
500 gramów
1 słoik
1 słoik
1 sztuka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować wodę z 1 kostką rosołu z kury i wrzucić pierś z kurczaka.Po ugotowaniu wyjąć pierś z rosołu i poczekać do wystygnięcia.
Krok 2
Plastry z ananasa wyjąć z zalewy i pokroić w drobną kostkę.Następnie drobno pokroić pierś z kurczaka dodając kukurydzę z puszki.
Krok 3
Wszystko wymieszać dodając majonez.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej