Sałatka z kurczaka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z ananasem

Autor: Jacek Janusz

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 słoik

1 słoik

1 sztuka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować wodę z 1 kostką rosołu z kury i wrzucić pierś z kurczaka.Po ugotowaniu wyjąć pierś z rosołu i poczekać do wystygnięcia.

Krok 2

Plastry z ananasa wyjąć z zalewy i pokroić w drobną kostkę.Następnie drobno pokroić pierś z kurczaka dodając kukurydzę z puszki.

Krok 3

Wszystko wymieszać dodając majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej