Sałatka z kurczaka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z ananasem

Autor: Jacek Janusz

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 słoik

1 słoik

1 sztuka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować wodę z 1 kostką rosołu z kury i wrzucić pierś z kurczaka.Po ugotowaniu wyjąć pierś z rosołu i poczekać do wystygnięcia.

Krok 2

Plastry z ananasa wyjąć z zalewy i pokroić w drobną kostkę.Następnie drobno pokroić pierś z kurczaka dodając kukurydzę z puszki.

Krok 3

Wszystko wymieszać dodając majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej