Sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem

Autor: Paulina Krakowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić mięso w kostkę. Przyprawić je słodką papryką, przyprawa do kurczaka oraz pieprzem. Rozgrzać patelnię i wrzucić mięso. Smażyć ok. 20 minut.

Krok 2

Mieszankę sałat wrzucić do miski. Pokroić pomidory, ogórki, cebulę i wymieszać.

Krok 3

Gdy mięso będzie gotowe dodać je do sałatki. Przygotować sos. Rozrobić z wodą i niewielką ilością oliwy oraz zimną wodą. Później dodać 2 łyżki majonezu i gotowe :) Całość polać sosem,

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej