
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
5 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić mięso w kostkę. Przyprawić je słodką papryką, przyprawa do kurczaka oraz pieprzem. Rozgrzać patelnię i wrzucić mięso. Smażyć ok. 20 minut.
Krok 2
Mieszankę sałat wrzucić do miski. Pokroić pomidory, ogórki, cebulę i wymieszać.
Krok 3
Gdy mięso będzie gotowe dodać je do sałatki. Przygotować sos. Rozrobić z wodą i niewielką ilością oliwy oraz zimną wodą. Później dodać 2 łyżki majonezu i gotowe :) Całość polać sosem,
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej