
Składniki
1 opakowanie
5 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić mięso w kostkę. Przyprawić je słodką papryką, przyprawa do kurczaka oraz pieprzem. Rozgrzać patelnię i wrzucić mięso. Smażyć ok. 20 minut.
Krok 2
Mieszankę sałat wrzucić do miski. Pokroić pomidory, ogórki, cebulę i wymieszać.
Krok 3
Gdy mięso będzie gotowe dodać je do sałatki. Przygotować sos. Rozrobić z wodą i niewielką ilością oliwy oraz zimną wodą. Później dodać 2 łyżki majonezu i gotowe :) Całość polać sosem,
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej