
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
5 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić mięso w kostkę. Przyprawić je słodką papryką, przyprawa do kurczaka oraz pieprzem. Rozgrzać patelnię i wrzucić mięso. Smażyć ok. 20 minut.
Krok 2
Mieszankę sałat wrzucić do miski. Pokroić pomidory, ogórki, cebulę i wymieszać.
Krok 3
Gdy mięso będzie gotowe dodać je do sałatki. Przygotować sos. Rozrobić z wodą i niewielką ilością oliwy oraz zimną wodą. Później dodać 2 łyżki majonezu i gotowe :) Całość polać sosem,
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























