
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wrzuć mięso do szklanej miski, wlej miód, dodaj imbir i chili, wymieszaj. Rozgrzej w rondlu olej, wrzuć połowę mięsa i smaż, mieszając drewnianą łyżką, aż się ładnie przyrumieni. Wtedy przełóż je do miski, a na tym samym tłuszczu usmaż resztę mięsa i również przełóż do miski. Dodaj obie papryki, marchewkę, cebulę i kapustę pekińską, posyp pokruszoną minikosteczką czosnkową, wlej sok z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj drewnianą łyżką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej