Słodko-ostra sałatka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-ostra sałatka z kurczaka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć mięso do szklanej miski, wlej miód, dodaj imbir i chili, wymieszaj. Rozgrzej w rondlu olej, wrzuć połowę mięsa i smaż, mieszając drewnianą łyżką, aż się ładnie przyrumieni. Wtedy przełóż je do miski, a na tym samym tłuszczu usmaż resztę mięsa i również przełóż do miski. Dodaj obie papryki, marchewkę, cebulę i kapustę pekińską, posyp pokruszoną minikosteczką czosnkową, wlej sok z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj drewnianą łyżką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej