Słodko-ostra sałatka z kurczaka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć mięso do szklanej miski, wlej miód, dodaj imbir i chili, wymieszaj. Rozgrzej w rondlu olej, wrzuć połowę mięsa i smaż, mieszając drewnianą łyżką, aż się ładnie przyrumieni. Wtedy przełóż je do miski, a na tym samym tłuszczu usmaż resztę mięsa i również przełóż do miski. Dodaj obie papryki, marchewkę, cebulę i kapustę pekińską, posyp pokruszoną minikosteczką czosnkową, wlej sok z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj drewnianą łyżką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Placki po węgiersku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej