Słodko-ostra sałatka z kurczaka

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć mięso do szklanej miski, wlej miód, dodaj imbir i chili, wymieszaj. Rozgrzej w rondlu olej, wrzuć połowę mięsa i smaż, mieszając drewnianą łyżką, aż się ładnie przyrumieni. Wtedy przełóż je do miski, a na tym samym tłuszczu usmaż resztę mięsa i również przełóż do miski. Dodaj obie papryki, marchewkę, cebulę i kapustę pekińską, posyp pokruszoną minikosteczką czosnkową, wlej sok z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj drewnianą łyżką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-ostra sałatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej