Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wrzuć mięso do szklanej miski, wlej miód, dodaj imbir i chili, wymieszaj. Rozgrzej w rondlu olej, wrzuć połowę mięsa i smaż, mieszając drewnianą łyżką, aż się ładnie przyrumieni. Wtedy przełóż je do miski, a na tym samym tłuszczu usmaż resztę mięsa i również przełóż do miski. Dodaj obie papryki, marchewkę, cebulę i kapustę pekińską, posyp pokruszoną minikosteczką czosnkową, wlej sok z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj drewnianą łyżką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej