Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wrzuć mięso do szklanej miski, wlej miód, dodaj imbir i chili, wymieszaj. Rozgrzej w rondlu olej, wrzuć połowę mięsa i smaż, mieszając drewnianą łyżką, aż się ładnie przyrumieni. Wtedy przełóż je do miski, a na tym samym tłuszczu usmaż resztę mięsa i również przełóż do miski. Dodaj obie papryki, marchewkę, cebulę i kapustę pekińską, posyp pokruszoną minikosteczką czosnkową, wlej sok z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj drewnianą łyżką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej