
Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
300 mililitrów
150 gramów
0.5 opakowania
100 mililitrów
2 łyżki
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i usmaż pokrojoną w paski pierś z kurczaka posypaną obficie przyprawą Knorr.

Krok 2
Gdy kurczak będzie złocisty, zdejmij go z tłuszczu i odłóż na talerzyk.

Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij. Dodaj pieczarki pokrojone w plastry.

Krok 4
Gdy cebula i pieczarki się zrumienią, dodaj margarynę, wlej śmietanę i 300 ml wody. Gotuj gulasz około 10 minut, aż lekko zgęstnieje.

Krok 5
Dodaj usmażonego wcześniej kurczaka i zielony groszek. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 3-5 minut. Gulasz drobiowy świetnie smakuje z gotowanym ryżem lub kaszą. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać suszonego grzybka.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz drobiowy z zielonym groszkiem
Nie masz pomysłu na szybki, ale smaczny obiad? Przychodzimy z rozwiązaniem Twojego problemu! Gulasz drobiowy z zielonym groszkiem to wyjątkowo apetyczna potrawa, której przygotowanie zajmuje jedyne pół godziny. Chyba zgodzisz się z nami, że to naprawdę niewiele. Zobacz recepturę i przystąp do działania.
Dla kogo?
Gulasz drobiowy z groszkiem to danie dla wszystkich kucharzy – początkujących lub zaawansowanych. Tak naprawdę nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by zabrać się za przygotowanie naszej receptury. Wystarczą chęci, pół godziny wolnego czasu i możesz przystępować do działania w kuchni.
Na jaką okazję?
Codzienny obiad to idealna okazja do tego, by kurczak z zielonym groszkiem pojawił się na Twoim talerzu. Możesz także zapakować danie do pudełka i zabrać ze sobą do pracy. Odgrzewane smakuje równie smacznie! Wykorzystaj recepturę, kiedy tylko najdzie Cię ochota na coś dobrego.
Czy wiesz, że?
Gulasz z kurczaka z groszkiem smakuje doskonale, a to wszystko zasługa naszego magicznego składnika. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i usmaż pokrojoną w paski pierś z kurczaka posypaną obficie przyprawą Knorr. Mięso będzie aromatyczne i soczyste, o czym wkrótce się przekonasz.
Dla urozmaicenia:
Zastanów się nad dodatkami do gulaszu. Dobrze sprawdzi się kasza gryczana lub ryż. Jeżeli jednak bardziej gustujesz w mącznych specjałach, to śmiało zestaw gulasz z kluskami śląskimi lub kopytkami. Po wykonaniu naszej receptury koniecznie napisz nam w komentarzu, jak Ci smakowało.