Gulasz drobiowy z zielonym groszkiem
łatwe
1633 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
300 mililitrów
150 gramów
0.5 opakowania
100 mililitrów
2 łyżki
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i usmaż pokrojoną w paski pierś z kurczaka posypaną obficie przyprawą Knorr.

Krok 2
Gdy kurczak będzie złocisty, zdejmij go z tłuszczu i odłóż na talerzyk.

Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij. Dodaj pieczarki pokrojone w plastry.

Krok 4
Gdy cebula i pieczarki się zrumienią, dodaj margarynę, wlej śmietanę i 300 ml wody. Gotuj gulasz około 10 minut, aż lekko zgęstnieje.

Krok 5
Dodaj usmażonego wcześniej kurczaka i zielony groszek. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 3-5 minut. Gulasz drobiowy świetnie smakuje z gotowanym ryżem lub kaszą. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać suszonego grzybka.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej