Gulasz węgierski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz węgierski

Autor: leonslawek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

1 kilogram

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dusimy mięso, dodajemy Delikat, czarny pieprz, przyprawę do gulaszu czerwoną paprykę.

Krok 2

Dusimy wszystko przez 1 godzinę, dodajemy butelkę jasnego piwa. Znowu dusimy przez pół godziny. Następnie wlewamy do garnka pół litra wody i dalej gotujemy.

Krok 3

Podajemy gulasz z knedlikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej