Gulasz węgierski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz węgierski

Autor: leonslawek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

1 kilogram

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dusimy mięso, dodajemy Delikat, czarny pieprz, przyprawę do gulaszu czerwoną paprykę.

Krok 2

Dusimy wszystko przez 1 godzinę, dodajemy butelkę jasnego piwa. Znowu dusimy przez pół godziny. Następnie wlewamy do garnka pół litra wody i dalej gotujemy.

Krok 3

Podajemy gulasz z knedlikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej