
Składniki
1 kilogram
1 łyżeczka
1 sztuka
1 opakowanie
1 kilogram
1 kilogram
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dusimy mięso, dodajemy Delikat, czarny pieprz, przyprawę do gulaszu czerwoną paprykę.
Krok 2
Dusimy wszystko przez 1 godzinę, dodajemy butelkę jasnego piwa. Znowu dusimy przez pół godziny. Następnie wlewamy do garnka pół litra wody i dalej gotujemy.
Krok 3
Podajemy gulasz z knedlikami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej