Gulasz węgierski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz węgierski

Autor: leonslawek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

1 kilogram

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dusimy mięso, dodajemy Delikat, czarny pieprz, przyprawę do gulaszu czerwoną paprykę.

Krok 2

Dusimy wszystko przez 1 godzinę, dodajemy butelkę jasnego piwa. Znowu dusimy przez pół godziny. Następnie wlewamy do garnka pół litra wody i dalej gotujemy.

Krok 3

Podajemy gulasz z knedlikami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz węgierski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej