
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę. Pokrój cebulę w półksiężyce. Pokrój czosnek w plasterki. Usuń z papryk gniazda nasienne i pokrój je w kostkę. Pokrój marchewkę w plasterki.

Krok 2
Rozgrzej 0.5 łyżki oliwy w dużym garnku na średnim ogniu. Wrzuć pokrojone w kostkę mięso i poczekaj aż się zrumieni z każdej strony. Smaż ok. 5 min. Odstaw.

Krok 3
Dodaj do garnka 0.5 łyżki oliwy. Podsmaż cebule i czosnek aż po 3-4 min. zaczną wydzielać aromat. Dodaj marchewki i papryki, gotuj dalej przez około 5 min. Wrzuć mięso z powrotem do garnka.

Krok 4
Knorr Naturalnie smaczne wymieszaj z 500 ml wody, następnie wlej do mięsa z warzywami. Dodaj liście laurowe. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 1,5 h lub do momentu aż mięso zmięknie. Podawaj z kaszą jęczmienną lub kluskami. Udekoruj gęstym jogurtem naturalnym i posiekaną pietruszką.


Dobra rada:
Aby przyrządzić całe danie w jednym garnku, po godzinie gotowania dodaj do gulaszu pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wiosenny gulasz
Zastanawiasz się nad smacznym daniem jednogarnkowym? W takim przypadku koniecznie przygotuj wiosenny gulasz. Jego kluczowym składnikiem jest wysokiej jakości wołowina. Mięso i paprykę (po uprzednim wykrojeniu z niej gniazd nasiennych) pokrój w równą kostkę, cebulę w półksiężyce, a czosnek i marchewkę w plasterki. Pamiętaj o odpowiedniej kolejności smażenia wymienionych produktów. Na samym początku zarumień na rozgrzanym tłuszczu wołowinę. Następnie ją odstaw i smaż kolejno: cebulę, czosnek, marchewki i paprykę. Pamiętaj też o przyprawach – świetnie sprawdzą się np. liście laurowe. Z czym serwować gotowy gulasz? Możliwości jest naprawdę wiele. Podaj go na przykład z gruboziarnistą kaszą jęczmienną typu pęczak lub z kluskami śląskimi. Całość udekoruj gęstym jogurtem naturalnym (sprawdzi się również kwaśna śmietana) oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Wypróbuj nasz przepis i przyrządź dzięki niemu wyjątkowo smaczną potrawę. Serwuj ją jako samodzielne danie obiadowe lub ciepłą kolację. Udanego gotowania.