Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę. Pokrój cebulę w półksiężyce. Pokrój czosnek w plasterki. Usuń z papryk gniazda nasienne i pokrój je w kostkę. Pokrój marchewkę w plasterki.
Krok 2
Rozgrzej 0.5 łyżki oliwy w dużym garnku na średnim ogniu. Wrzuć pokrojone w kostkę mięso i poczekaj aż się zrumieni z każdej strony. Smaż ok. 5 min. Odstaw.
Krok 3
Dodaj do garnka 0.5 łyżki oliwy. Podsmaż cebule i czosnek aż po 3-4 min. zaczną wydzielać aromat. Dodaj marchewki i papryki, gotuj dalej przez około 5 min. Wrzuć mięso z powrotem do garnka.
Krok 4
Knorr Naturalnie smaczne wymieszaj z 500 ml wody, następnie wlej do mięsa z warzywami. Dodaj liście laurowe. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 1,5 h lub do momentu aż mięso zmięknie. Podawaj z kaszą jęczmienną lub kluskami. Udekoruj gęstym jogurtem naturalnym i posiekaną pietruszką.
Dobra rada:
Aby przyrządzić całe danie w jednym garnku, po godzinie gotowania dodaj do gulaszu pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wiosenny gulasz
Zastanawiasz się nad smacznym daniem jednogarnkowym? W takim przypadku koniecznie przygotuj wiosenny gulasz. Jego kluczowym składnikiem jest wysokiej jakości wołowina. Mięso i paprykę (po uprzednim wykrojeniu z niej gniazd nasiennych) pokrój w równą kostkę, cebulę w półksiężyce, a czosnek i marchewkę w plasterki. Pamiętaj o odpowiedniej kolejności smażenia wymienionych produktów. Na samym początku zarumień na rozgrzanym tłuszczu wołowinę. Następnie ją odstaw i smaż kolejno: cebulę, czosnek, marchewki i paprykę. Pamiętaj też o przyprawach – świetnie sprawdzą się np. liście laurowe. Z czym serwować gotowy gulasz? Możliwości jest naprawdę wiele. Podaj go na przykład z gruboziarnistą kaszą jęczmienną typu pęczak lub z kluskami śląskimi. Całość udekoruj gęstym jogurtem naturalnym (sprawdzi się również kwaśna śmietana) oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Wypróbuj nasz przepis i przyrządź dzięki niemu wyjątkowo smaczną potrawę. Serwuj ją jako samodzielne danie obiadowe lub ciepłą kolację. Udanego gotowania.