Szybkie chili con carne z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie chili con carne z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

6 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

4 sztuki

3 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w piórka, czosnek na plastry i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso, smaż do czasu, gdy się zarumieni i rozgniataj je widelcem.

Krok 3

Wlej bulion, wsyp paprykę, kminek, chilli, oregano oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia, przykryj i duś na małym ogniu 20-30 minut często mieszając.

Krok 5

Kiedy mięso będzie miękkie, a sos gęsty, dodaj odsączoną fasolę oraz kukurydzę. Mieszaj i podgrzewaj jeszcze 5-7 minut. Serwuj z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej