Szybkie chili con carne z kukurydzą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

6 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

4 sztuki

3 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w piórka, czosnek na plastry i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso, smaż do czasu, gdy się zarumieni i rozgniataj je widelcem.

Krok 3

Wlej bulion, wsyp paprykę, kminek, chilli, oregano oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia, przykryj i duś na małym ogniu 20-30 minut często mieszając.

Krok 5

Kiedy mięso będzie miękkie, a sos gęsty, dodaj odsączoną fasolę oraz kukurydzę. Mieszaj i podgrzewaj jeszcze 5-7 minut. Serwuj z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej