
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
6 łyżek
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
500 gramów
4 sztuki
3 szklanki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szklanka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w piórka, czosnek na plastry i podsmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj mięso, smaż do czasu, gdy się zarumieni i rozgniataj je widelcem.
Krok 3
Wlej bulion, wsyp paprykę, kminek, chilli, oregano oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia, przykryj i duś na małym ogniu 20-30 minut często mieszając.
Krok 5
Kiedy mięso będzie miękkie, a sos gęsty, dodaj odsączoną fasolę oraz kukurydzę. Mieszaj i podgrzewaj jeszcze 5-7 minut. Serwuj z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej