Szybkie chili con carne z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie chili con carne z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

6 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

4 sztuki

3 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w piórka, czosnek na plastry i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso, smaż do czasu, gdy się zarumieni i rozgniataj je widelcem.

Krok 3

Wlej bulion, wsyp paprykę, kminek, chilli, oregano oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia, przykryj i duś na małym ogniu 20-30 minut często mieszając.

Krok 5

Kiedy mięso będzie miękkie, a sos gęsty, dodaj odsączoną fasolę oraz kukurydzę. Mieszaj i podgrzewaj jeszcze 5-7 minut. Serwuj z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie chili con carne z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej