Marynowane pieczarki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Marynowane pieczarki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

339 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

305 osób wydrukowało

Pobierz pdf

617 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

4 ziarna

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj ząbki czosnku, do rondla wlej oliwę i wodę oraz sok cytrynowy.

Marynowane pieczarki - Krok 1

Krok 2

Włóż czosnek, ziarenka pieprzu, 1 listek laurowy i tymianek.

Marynowane pieczarki - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj 20 minut.

Marynowane pieczarki - Krok 3

Krok 4

Do gorącej zalewy włóż pokrojone w cienkie plastry pieczarki. Zagotuj i od razu zdejmij z ognia. Pieczarki pozostaw w zalewie, aż całkowicie ostygną.

Marynowane pieczarki - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Cristina Maternia

    Cristina Maternia , 01.09.2018

    SUPER

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Francuskie tosty
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynowane pieczarkiMarynowane pieczarki

Należą do grona najbardziej popularnych grzybów uprawnych na świecie. Od lat wykorzystywane jako dodatek do sosów, zup czy farszu do pizzy. Łatwo dostępne, przystępne cenowo, a co najważniejsze – pyszne! To obowiązkowy składnik każdej kuchni! Dziś pod lupę weźmiemy pieczarki! Szukasz przepisu na potrawę z ich wykorzystaniem? Mamy coś w sam raz dla Ciebie! Marynowane pieczarki to strzał w dziesiątkę!

Dla kogo?

Jeśli masz słabość do smaku aromatycznych, leśnych kapeluszy, ten przepis jest właśnie dla Ciebie!

Na jaką okazję?

Pieczarki marynowane urozmaicą każdy obiad. Dobrze poradzą sobie również w roli przekąski. Na stole pełnią funkcję reprezentatywną! Jedno jest pewne – nikt się im nie oprze!

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania marynaty możesz wykorzystać liście laurowe, które dodadzą marynowanym pieczarkom wyjątkowego aromatu.