
Składniki
25 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
4 ziarna
2 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj ząbki czosnku, do rondla wlej oliwę i wodę oraz sok cytrynowy.

Krok 2
Włóż czosnek, ziarenka pieprzu, 1 listek laurowy i tymianek.

Krok 3
Na koniec dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj 20 minut.

Krok 4
Do gorącej zalewy włóż pokrojone w cienkie plastry pieczarki. Zagotuj i od razu zdejmij z ognia. Pieczarki pozostaw w zalewie, aż całkowicie ostygną.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marynowane pieczarki
Należą do grona najbardziej popularnych grzybów uprawnych na świecie. Od lat wykorzystywane jako dodatek do sosów, zup czy farszu do pizzy. Łatwo dostępne, przystępne cenowo, a co najważniejsze – pyszne! To obowiązkowy składnik każdej kuchni! Dziś pod lupę weźmiemy pieczarki! Szukasz przepisu na potrawę z ich wykorzystaniem? Mamy coś w sam raz dla Ciebie! Marynowane pieczarki to strzał w dziesiątkę!
Dla kogo?
Jeśli masz słabość do smaku aromatycznych, leśnych kapeluszy, ten przepis jest właśnie dla Ciebie!
Na jaką okazję?
Pieczarki marynowane urozmaicą każdy obiad. Dobrze poradzą sobie również w roli przekąski. Na stole pełnią funkcję reprezentatywną! Jedno jest pewne – nikt się im nie oprze!
Dla urozmaicenia:
Do przygotowania marynaty możesz wykorzystać liście laurowe, które dodadzą marynowanym pieczarkom wyjątkowego aromatu.