Marynowane pieczarki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane pieczarki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

heart
409 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

354 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

702 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

4 ziarna

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj ząbki czosnku, do rondla wlej oliwę i wodę oraz sok cytrynowy.

Marynowane pieczarki - Krok 1

Krok 2

Włóż czosnek, ziarenka pieprzu, 1 listek laurowy i tymianek.

Marynowane pieczarki - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj 20 minut.

Marynowane pieczarki - Krok 3

Krok 4

Do gorącej zalewy włóż pokrojone w cienkie plastry pieczarki. Zagotuj i od razu zdejmij z ognia. Pieczarki pozostaw w zalewie, aż całkowicie ostygną.

Marynowane pieczarki - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Cristina Maternia

    Cristina Maternia , 01.09.2018

    SUPER

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marynowane pieczarkiMarynowane pieczarki

Należą do grona najbardziej popularnych grzybów uprawnych na świecie. Od lat wykorzystywane jako dodatek do sosów, zup czy farszu do pizzy. Łatwo dostępne, przystępne cenowo, a co najważniejsze – pyszne! To obowiązkowy składnik każdej kuchni! Dziś pod lupę weźmiemy pieczarki! Szukasz przepisu na potrawę z ich wykorzystaniem? Mamy coś w sam raz dla Ciebie! Marynowane pieczarki to strzał w dziesiątkę!

Dla kogo?

Jeśli masz słabość do smaku aromatycznych, leśnych kapeluszy, ten przepis jest właśnie dla Ciebie!

Na jaką okazję?

Pieczarki marynowane urozmaicą każdy obiad. Dobrze poradzą sobie również w roli przekąski. Na stole pełnią funkcję reprezentatywną! Jedno jest pewne – nikt się im nie oprze!

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania marynaty możesz wykorzystać liście laurowe, które dodadzą marynowanym pieczarkom wyjątkowego aromatu.