
Składniki
25 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
4 ziarna
2 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj ząbki czosnku, do rondla wlej oliwę i wodę oraz sok cytrynowy.

Krok 2
Włóż czosnek, ziarenka pieprzu, 1 listek laurowy i tymianek.

Krok 3
Na koniec dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i gotuj 20 minut.

Krok 4
Do gorącej zalewy włóż pokrojone w cienkie plastry pieczarki. Zagotuj i od razu zdejmij z ognia. Pieczarki pozostaw w zalewie, aż całkowicie ostygną.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marynowane pieczarki
Należą do grona najbardziej popularnych grzybów uprawnych na świecie. Od lat wykorzystywane jako dodatek do sosów, zup czy farszu do pizzy. Łatwo dostępne, przystępne cenowo, a co najważniejsze – pyszne! To obowiązkowy składnik każdej kuchni! Dziś pod lupę weźmiemy pieczarki! Szukasz przepisu na potrawę z ich wykorzystaniem? Mamy coś w sam raz dla Ciebie! Marynowane pieczarki to strzał w dziesiątkę!
Dla kogo?
Jeśli masz słabość do smaku aromatycznych, leśnych kapeluszy, ten przepis jest właśnie dla Ciebie!
Na jaką okazję?
Pieczarki marynowane urozmaicą każdy obiad. Dobrze poradzą sobie również w roli przekąski. Na stole pełnią funkcję reprezentatywną! Jedno jest pewne – nikt się im nie oprze!
Dla urozmaicenia:
Do przygotowania marynaty możesz wykorzystać liście laurowe, które dodadzą marynowanym pieczarkom wyjątkowego aromatu.