Krewetki z czosnkiem i chilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

89

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

250 gramów

1 sztuka

1 pęczek

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki wypłucz w zimnej wodzie, aby się rozmroziły. Osusz je i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć posiekany czosnek oraz pokrojoną chili. Podsmaż chwileczkę, po czym dodaj natkę pietruszki oraz pieprz i sól.

Krok 3

Wrzuć krewetki i smaż, aż będą gotowe. Na koniec wlej wino i doprowadź do wrzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej