Krewetki z czosnkiem i chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z czosnkiem i chilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

250 gramów

1 sztuka

1 pęczek

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki wypłucz w zimnej wodzie, aby się rozmroziły. Osusz je i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć posiekany czosnek oraz pokrojoną chili. Podsmaż chwileczkę, po czym dodaj natkę pietruszki oraz pieprz i sól.

Krok 3

Wrzuć krewetki i smaż, aż będą gotowe. Na koniec wlej wino i doprowadź do wrzenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z czosnkiem i chilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej