Pomarańczowe krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowe krewetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
295 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku.

Pomarańczowe krewetki - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj składniki marynaty, zalej nią krewetki i odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.

Pomarańczowe krewetki - Krok 2

Krok 3

Przekrój paprykę na pół i pokrój w kawałki. Następnie odsącz krewetki.

Pomarańczowe krewetki - Krok 3

Krok 4

Nabijaj krewetki i paprykę na przemian na szpadki. Piecz lub grilluj około 7 minut i podawaj.

Pomarańczowe krewetki - Krok 4
6

Opinie o przepisie

  • Marta Marta

    Marta Marta , 21.07.2018

    uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Nejman

    Łukasz Nejman , 18.08.2017

    Polecam. Łukasz Nejman :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Bartoszuk

    Iwona Bartoszuk , 26.05.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Witoń

    Violetta Witoń , 15.05.2016

    Ale pysznosci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgosia Welc

    Małgosia Welc , 15.05.2016

    Zrobi się :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Osińska

    Ula Osińska , 05.05.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomarańczowe krewetkiPomarańczowe krewetki

Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku.