Pomarańczowe krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowe krewetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
295 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

273 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku.

Pomarańczowe krewetki - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj składniki marynaty, zalej nią krewetki i odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.

Pomarańczowe krewetki - Krok 2

Krok 3

Przekrój paprykę na pół i pokrój w kawałki. Następnie odsącz krewetki.

Pomarańczowe krewetki - Krok 3

Krok 4

Nabijaj krewetki i paprykę na przemian na szpadki. Piecz lub grilluj około 7 minut i podawaj.

Pomarańczowe krewetki - Krok 4
6

Opinie o przepisie

  • Marta Marta

    Marta Marta , 21.07.2018

    uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Nejman

    Łukasz Nejman , 18.08.2017

    Polecam. Łukasz Nejman :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Bartoszuk

    Iwona Bartoszuk , 26.05.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Witoń

    Violetta Witoń , 15.05.2016

    Ale pysznosci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgosia Welc

    Małgosia Welc , 15.05.2016

    Zrobi się :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Osińska

    Ula Osińska , 05.05.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomarańczowe krewetkiPomarańczowe krewetki

Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku.