Pomarańczowe krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowe krewetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
295 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku.

Pomarańczowe krewetki - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj składniki marynaty, zalej nią krewetki i odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.

Pomarańczowe krewetki - Krok 2

Krok 3

Przekrój paprykę na pół i pokrój w kawałki. Następnie odsącz krewetki.

Pomarańczowe krewetki - Krok 3

Krok 4

Nabijaj krewetki i paprykę na przemian na szpadki. Piecz lub grilluj około 7 minut i podawaj.

Pomarańczowe krewetki - Krok 4
6

Opinie o przepisie

  • Marta Marta

    Marta Marta , 21.07.2018

    uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Nejman

    Łukasz Nejman , 18.08.2017

    Polecam. Łukasz Nejman :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Bartoszuk

    Iwona Bartoszuk , 26.05.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Witoń

    Violetta Witoń , 15.05.2016

    Ale pysznosci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgosia Welc

    Małgosia Welc , 15.05.2016

    Zrobi się :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Osińska

    Ula Osińska , 05.05.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomarańczowe krewetkiPomarańczowe krewetki

Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku.