
Składniki
20 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku.

Krok 2
Wymieszaj składniki marynaty, zalej nią krewetki i odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.

Krok 3
Przekrój paprykę na pół i pokrój w kawałki. Następnie odsącz krewetki.

Krok 4
Nabijaj krewetki i paprykę na przemian na szpadki. Piecz lub grilluj około 7 minut i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej