Pomarańczowe krewetki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowe krewetki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

276 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę: Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj przyprawę Knorr, czosnek, miód, przecier pomidorowy oraz paprykę w proszku.

Pomarańczowe krewetki - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj składniki marynaty, zalej nią krewetki i odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny.

Pomarańczowe krewetki - Krok 2

Krok 3

Przekrój paprykę na pół i pokrój w kawałki. Następnie odsącz krewetki.

Pomarańczowe krewetki - Krok 3

Krok 4

Nabijaj krewetki i paprykę na przemian na szpadki. Piecz lub grilluj około 7 minut i podawaj.

Pomarańczowe krewetki - Krok 4
6

Opinie o przepisie

  • Marta Marta

    Marta Marta , 21.07.2018

    uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Nejman

    Łukasz Nejman , 18.08.2017

    Polecam. Łukasz Nejman :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Bartoszuk

    Iwona Bartoszuk , 26.05.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Witoń

    Violetta Witoń , 15.05.2016

    Ale pysznosci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgosia Welc

    Małgosia Welc , 15.05.2016

    Zrobi się :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Osińska

    Ula Osińska , 05.05.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowe krewetki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej