Smaczna sałatka na grilla z pestkami granatu
średnie
1677 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
1 pęczek
1 pęczek
100 gramów
1 opakowanie
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj 80 ml oliwy z drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Dodaj 3-4 łyżki wody oraz sos grecki Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory. Ogórka i rzodkiewki pokrój w plasterki. Zioła drobno posiekaj. Wszytko dodaj do sałatki i wymieszaj.
Krok 3
Całość przełóż do miski, polej przygotowanym dresingiem i posyp owocami granatu.
Dobra rada:
Do tak przygotowanej sałatki możesz dodać również kawałki grillowanego kurczaka.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej