5 przepisów na szparagi z grilla
Szparagi z grilla to sposób na pyszne urozmaicenie letnich sałatek. Po co ograniczać się wyłącznie do pomidorów, ogórków i sałaty, skoro właśnie teraz te wyjątkowe warzywa smakują najlepiej? Sezon na nie trwa stosunkowo krótko, więc warto wykorzystać go maksymalnie. Ułóż szparagi na grillu i zerknij do naszych przepisów, w których znajdziesz pomysły na to, jak je podawać i z jakimi składnikami łączyć, by uzyskać najsmaczniejsze efekty. Cudownie chrupiące szparagi zielone z grilla zestawiaj z truskawkami, które również są przebojem letnich jadłospisów. Warzywa owiń plastrami szynki dojrzewającej – przekonasz się, że wykwintne przekąski można przygotować w zaledwie kwadrans. Dlaczego jeszcze warto wybierać szparagi na grilla? Każdy miłośnik serów powinien mieć to na uwadze, ponieważ bardzo dobrze pasują do gorącego sera halloumi. Jak widać, szparagi na grill pasują wybornie, więc nie miej oporów, by podawać je podczas swojego letniego przyjęcia na łonie natury.
Sałatka z truskawkami i grillowanymi szparagami
Grillowane szparagi doskonale nadają się do sałatki z truskawkami. Przekonaj się.Zobacz przepis!
Sałatka z grillowanych szparagów z truskawkami i cukinią
Sos miodowo-musztardowy doskonale współgra z grillowanymi szparagami. Zobacz, jak przygotować tę sałatkę.Zobacz przepis!
Sałatka z grillowanymi szparagami
Delikatnie grillowane szparagi dodaj do sałatki z kaszy kuskus. Idealna na szybką przekąskę lub lunch w pracy.Zobacz przepis!
Grillowane szparagi
Ser cheddar doskonale komponuje się ze szparagami. Całość podawaj z sałatką z pieczarek wzbogaconą smakiem soku z cytryny. Pycha!Zobacz przepis!