Składniki
12 sztuk
1 opakowanie
1 szklanka
100 gramów
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi oczyść, umieść we wrzątku na 3 minuty, a następnie przełóż do wody z kostkami lodu. Wyciągnij je i odsącz.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą oraz wodą.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plasterki i zalej je sosem.
Krok 4
Szparagi piecz na grillu lub ruszcie do momentu, gdy pojawią się na nich ciemne paski. Blachę wyściel pergaminem, na niego połóż szparagi i posyp startym cheddarem. Zapiekaj, do czasu, kiedy ser się rozpuści. Podawaj z sałatką z pieczarek.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane szparagi
To danie przyrządzisz błyskawicznie. Grillowane szparagi z cheddarem to proste, ale wykwintne danie, które podasz zarówno swoim domownikom, jak i gościom na proszonej kolacji. Wygląda wyśmienicie, a smakuje jeszcze lepiej. Przed grillowaniem ważne jest, żeby odpowiednio oczyścić i ugotować szparagi – wystarczą im 3 minuty we wrzątku. Następnie należy je odcedzić i dać do miski z kostkami lodu. Dzięki temu zahartują się – zachowają swój kształt i kolor w trakcie grillowania. Jak rozpoznać, że pieczone na grillu lub ruszcie szparagi są gotowe? Wystarczy, że zauważysz na nich ciemnobrązowe paski. Tak przyrządzone szparagi zapiecz jeszcze w piekarniku ze startym serem cheddar. Jego ostry, lekko kwaskowaty smak idealnie komponuje się ze szparagami. Całość podawaj z sałatką z pieczarek wzbogaconą smakiem soku z cytryny. Pycha!