Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

541 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

262 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

516 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

4 plastry

4 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w piórka, przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, dodaj cukier oraz ocet balsamiczny. Duś na wolnym ogniu przez 30 minut podlewając odrobiną wody od czasu do czasu.

Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - Krok 1

Krok 2

Mięso oczyść z błon, następnie zmiel w maszynce. Dodaj do mięsa przyprawę Knorr, posiekaną natkę, musztardę, pieprz oraz pokruszony ser. Wyrób jednolitą masę i uformuj 8 płaskich burgerów.

Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - Krok 2

Krok 3

Uformowane kotlety smaż na rozgrzanym grillu po 5 minut z każdej strony. W tym samym czasie opiecz na grillu również bułki a następnie posmaruj je sosem Hellmann’s Green Pepper z obu stron.

Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - Krok 3

Krok 4

Na 4 burgery połóż plasterki żółtego sera, aby się roztopił. Na pozostałe 4 nałóż porcję cebulowej konfitury.

Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - Krok 4

Krok 5

Na bułkę połóż liść sałaty, następnie połóż burgera z konfiturą i przykryj burgerem z roztopionym serem. Wierzch przykryj pozostałą bułką. Gotowe hamburgery możesz spiąć długą wykałaczką. Podawaj z frytkami i sałatką coleslaw.

Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do mięsnej masy posiekana papryczkę chilli.

15

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Krezal

    Katarzyna Krezal

    Mniammmmmmm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Dynia

    Agnieszka Dynia

    Fuj fast foodom

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Soboczynska

    Krystyna Soboczynska

    Po prostu mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Lena

    Magda Lena

    spróbujcie z burakiem i kiwi jami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Dańkowski

    Janusz Dańkowski

    Czy to zjadliwe?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mstr Pietro

    Mstr Pietro

    czy to prom?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Mazur

    Stanislaw Mazur

    muj tato zawsze mowil ze cos takiego biskup by zjadl. ja niestety tylko moge popatrzec. dalej bez komentarza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Zawadzki

    Tomasz Zawadzki

    Zjem Cię ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Rusin

    Waldemar Rusin

    Ino to żarcie w glowie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ludwika Tyrańska

    Ludwika Tyrańska

    nigdy nie jadłam ale domyślam się że są pyszne, tylko po co takie piętrowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teodor Konopka

    Teodor Konopka

    Mnie uczono, że jeśli kanapka (lub inna podobna potrawa) jest większa niż otwarte usta, a człowiek mimo to to je - to nie je - a żre. A żre zazwyczaj zwierzę. Już nie wymienię które.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir  szychta

    Sławomir szychta

    idę po produkty to musi być pychotka dziękuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Leśniak

    Jerzy Leśniak

    nadal ta sama wartość.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Furman

    Marzena Furman

    Pyszne sa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hubert Napi

    Hubert Napi

    Mistrzostwo !

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne double burgery z pleśniowym serem i konfiturą z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej