
Składniki
700 gramów
100 gramów
6 łyżek
4 łyżki
6 sztuk
6 plastrów
12 sztuk
6 sztuk
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zgodnie z przepisem na burgery wołowinę razem z łojem zmielić na grubych oczkach maszyny do mielenia mięsa.

Krok 2
Mięso razem z Przyprawą do grilla Knorr wyrób ręką i uformuj okrągłe hamburgery o masie około 120 g. Hamburgery powinny mieć średnicę co najmniej 10 cm i być grube na około 2 cm.

Krok 3
Burgery z naszego przepisu wrzuć bezpośrednio na dobrze rozgrzany ruszt grillowy. Grilluj około 15 minut, w zależności od stopnia wysmażenia.

Krok 4
Po 15 minutach hamburger powinien być już dobrze wysmażony. W końcowej fazie grillowania na hamburgera połóż plaster sera, aby nieco się roztopił. Równocześnie razem z mięsem grilluj plastry boczku, najlepiej na aluminiowej tacce. Boczek grilluj, aż będzie chrupiący.

Krok 5
W międzyczasie przygotuj bułki: przekrój je na pół, opiecz na grillu i posmaruj z obu stron sosem Hellmann's. Na górną część bułki ułóż liść sałaty lodowej, plaster cebuli i gruby plaster pomidora.

Krok 6
Na dolną część bułki połóż zgrillowanego burgera z przepisu z serem i przykryj go dwoma plastrami chrupiącego boczku. Kanapkę przykryj górną częścią bułki z sałatą, cebulą i pomidorem. Żeby kanapka się nie rozpadła, przekłuj ją wykałaczką z korniszonem i oliwką.


Dobra rada:
Hamburgery przyrządzaj zawsze w tym samym dniu, w którym zamierzasz je grillować.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczny burger wołowy
Klasyczny burger, czyli kawałek soczystego wołowego mięsa, chrupiąca bułka pszenna z sezamem, sos, sałata, pomidor – to jedno z najpopularniejszych dań kuchni amerykańskiej, mające swe korzenie w Niemczech. Historia potrawy może więc wydawać się odrobinę zawiła, ale przepis na burgery wołowe we własnej kuchni odtworzysz bez trudu.
Dla kogo?
Najważniejszym składnikiem przepisu na burgery jest oczywiście odpowiednio przygotowane mielone mięso wołowe. Miłośnicy solidnych mięsnych porcji będą wniebowzięci! Aby przepis na burgery z wołowiny się udał, a kotlety były dostatecznie soczyste i nie wysuszyły się podczas smażenia, zmiel je dokładnie w maszynce.
Na jaką okazję?
Po przepis na burgera wołowego sięgnij, gdy planujesz wakacyjne przyjęcie w ogrodzie. Po dodaniu przyprawy i uformowaniu okrągłych kotletów, smaż porcje wołowiny na grillu tak długo, aż osiągniesz preferowany stopień wysmażenia. Własnoręcznie przygotowane burgery to przepis, który zdetronizuje popularne kiełbaski z rusztu. Pod koniec grillowania na każdym kawałku mięsa ułóż plaster żółtego sera.
Czy wiesz, że?
To jeszcze nie wszystko, do czego przepis na burger wołowy może cię zainspirować. Ruszt wykorzystaj także do upieczenia boczku oraz bułek – będą bardziej chrupiące i aromatyczne. Przekrojone na pół pieczywo posmaruj sosem z dodatkiem papryki i czosnku, który nada całości intensywnego smaku. Następnie nakładaj podsmażone mięso oraz resztę składników, tworząc pyszne, domowe burgery ze sprawdzonego przepisu.
Dla urozmaicenia:
Gotowe burgery z wołowiny zepnij wykałaczką z dodatkiem małego ogórka i czarnej oliwki. Przepis na burgera możesz dowolnie modyfikować, dlatego do mięsa możesz dodać np. posiekaną cebulkę – usmaż ją przed dodaniem, a nada burgerowi z naszego przepisu wyjątkowy smak.




































