Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie w łupinach. Jak przestygną obieram je. Można ugotować dzień wcześniej. Końcówki szparagów strugam. Potem kroję na kawałki 2 cm. W garnku zagotowuję wodę z solą i odrobiną cukru. Do wrzącej wrzucam szparagi ale bez główek. Gotuję około 3 minuty, dodaję główki i gotuję jeszcze dwie minuty. Odcedzam i studzę.

Krok 2

Ziemniaki kroję na grube plastry, przekładam do miski, dodaję szparagi, pokrojone w plasterki rzodkiewki i korniszony.

Krok 3

Pomidorki kroję na pół, cebulę w piórka. Dodaję drobno pokrojony szczypior. Knorr sos sałatkowy francuski mieszam z 5 łyżkami wody. Dodaję go do majonezu i mieszam. Polewam nim warzywa i mieszam wszystko w misce. Sałatkę można doprawić solą według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej