
Składniki
500 gramów
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i ogórki pokrój w cienkie plasterki i wymieszaj z ketchupem.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Połącz z mięsem, a następnie z mięsa uformuj 2 cienkie placki o średnicy bułki. Umieść między nimi łyżkę farszu, a krawędzie zlep ze sobą, ściskając je.

Krok 3
Mięso grilluj lub usmaż na patelni. Bułki przekrój i opiecz.

Krok 4
W opieczoną bułkę włóż hamburgera z liściem sałaty. Przekrój na pół. Dodatkowo do hamburgera przygotuj prosty sos, łącząc łyżkę Ketchupu Hellmann's Łagodnego z łyżką Majonezu Babuni Hellmann's. Jeśli lubisz ostre smaki, do powstałego sosu dodaj pół łyżeczki ostrej papryki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hamburgery z niespodzianką
Hamburgery kojarzone są często z szybkimi daniami przydrożnych restauracji. A przecież odpowiednio przygotowane stanowią smaczny – i wcale nie tak szybki w przyrządzeniu posiłek. Przygotuj je samodzielnie i przekonaj się, jak mogą być dobre. Podstawą udanych hamburgerów jest wysokiej jakości mięso wołowe. Nie dodaje się do niego jajek. Wystarczy odrobina przypraw i wody, dzięki czemu kotlety pozostaną miękkie i soczyste. Żeby urozmaicić ich smak, przygotuj burgery z nadzieniem. Zrób je z marynowanej papryki oraz ogórków konserwowych i ketchupu. Nałóż łyżkę farszu na cienkim kotlecie, a następnie przykryj go kolejnym. Usmaż lub upiecz na grillu i podaj w opieczonej bułce pszennej. Połącz kanapkę wykałaczką. Jeśli lubisz pieczywo razowe, do hamburgerów użyj grahamek. Podawaj z różnymi sosami, ketchupem i majonezem oraz świeżymi warzywami. Bardzo dobrze będzie pasowała chrupiąca sałata lodowa, pomidory i ogórek. Hamburgery z niespodzianką serwuj z grubo krojonymi frytkami i krążkami smażonej cebuli.