Hamburgery z niespodzianką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

227 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i ogórki pokrój w cienkie plasterki i wymieszaj z ketchupem.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Połącz z mięsem, a następnie z mięsa uformuj 2 cienkie placki o średnicy bułki. Umieść między nimi łyżkę farszu, a krawędzie zlep ze sobą, ściskając je.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 2

Krok 3

Mięso grilluj lub usmaż na patelni. Bułki przekrój i opiecz.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 3

Krok 4

W opieczoną bułkę włóż hamburgera z liściem sałaty. Przekrój na pół. Dodatkowo do hamburgera przygotuj prosty sos, łącząc łyżkę Ketchupu Hellmann’s Łagodnego z łyżką Majonezu Babuni Hellmann's. Jeśli lubisz ostre smaki, do powstałego sosu dodaj pół łyżeczki ostrej papryki.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburgery z niespodziankąHamburgery z niespodzianką

Hamburgery kojarzone są często z szybkimi daniami przydrożnych restauracji. A przecież odpowiednio przygotowane stanowią smaczny – i wcale nie tak szybki w przyrządzeniu posiłek. Przygotuj je samodzielnie i przekonaj się, jak mogą być dobre. Podstawą udanych hamburgerów jest wysokiej jakości mięso wołowe. Nie dodaje się do niego jajek. Wystarczy odrobina przypraw i wody, dzięki czemu kotlety pozostaną miękkie i soczyste. Żeby urozmaicić ich smak, przygotuj burgery z nadzieniem. Zrób je z marynowanej papryki oraz ogórków konserwowych i ketchupu. Nałóż łyżkę farszu na cienkim kotlecie, a następnie przykryj go kolejnym. Usmaż lub upiecz na grillu i podaj w opieczonej bułce pszennej. Połącz kanapkę wykałaczką. Jeśli lubisz pieczywo razowe, do hamburgerów użyj grahamek. Podawaj z różnymi sosami, ketchupem i majonezem oraz świeżymi warzywami. Bardzo dobrze będzie pasowała chrupiąca sałata lodowa, pomidory i ogórek. Hamburgery z niespodzianką serwuj z grubo krojonymi frytkami i krążkami smażonej cebuli.