Hamburgery z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburgery z niespodzianką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
324 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i ogórki pokrój w cienkie plasterki i wymieszaj z ketchupem.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Połącz z mięsem, a następnie z mięsa uformuj 2 cienkie placki o średnicy bułki. Umieść między nimi łyżkę farszu, a krawędzie zlep ze sobą, ściskając je.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 2

Krok 3

Mięso grilluj lub usmaż na patelni. Bułki przekrój i opiecz.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 3

Krok 4

W opieczoną bułkę włóż hamburgera z liściem sałaty. Przekrój na pół. Dodatkowo do hamburgera przygotuj prosty sos, łącząc łyżkę Ketchupu Hellmann's Łagodnego z łyżką Majonezu Babuni Hellmann's. Jeśli lubisz ostre smaki, do powstałego sosu dodaj pół łyżeczki ostrej papryki.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburgery z niespodziankąHamburgery z niespodzianką

Hamburgery kojarzone są często z szybkimi daniami przydrożnych restauracji. A przecież odpowiednio przygotowane stanowią smaczny – i wcale nie tak szybki w przyrządzeniu posiłek. Przygotuj je samodzielnie i przekonaj się, jak mogą być dobre. Podstawą udanych hamburgerów jest wysokiej jakości mięso wołowe. Nie dodaje się do niego jajek. Wystarczy odrobina przypraw i wody, dzięki czemu kotlety pozostaną miękkie i soczyste. Żeby urozmaicić ich smak, przygotuj burgery z nadzieniem. Zrób je z marynowanej papryki oraz ogórków konserwowych i ketchupu. Nałóż łyżkę farszu na cienkim kotlecie, a następnie przykryj go kolejnym. Usmaż lub upiecz na grillu i podaj w opieczonej bułce pszennej. Połącz kanapkę wykałaczką. Jeśli lubisz pieczywo razowe, do hamburgerów użyj grahamek. Podawaj z różnymi sosami, ketchupem i majonezem oraz świeżymi warzywami. Bardzo dobrze będzie pasowała chrupiąca sałata lodowa, pomidory i ogórek. Hamburgery z niespodzianką serwuj z grubo krojonymi frytkami i krążkami smażonej cebuli.