Hamburgery z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburgery z niespodzianką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
324 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i ogórki pokrój w cienkie plasterki i wymieszaj z ketchupem.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Połącz z mięsem, a następnie z mięsa uformuj 2 cienkie placki o średnicy bułki. Umieść między nimi łyżkę farszu, a krawędzie zlep ze sobą, ściskając je.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 2

Krok 3

Mięso grilluj lub usmaż na patelni. Bułki przekrój i opiecz.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 3

Krok 4

W opieczoną bułkę włóż hamburgera z liściem sałaty. Przekrój na pół. Dodatkowo do hamburgera przygotuj prosty sos, łącząc łyżkę Ketchupu Hellmann's Łagodnego z łyżką Majonezu Babuni Hellmann's. Jeśli lubisz ostre smaki, do powstałego sosu dodaj pół łyżeczki ostrej papryki.

Hamburgery z niespodzianką - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburgery z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tortellini po tajsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburgery z niespodziankąHamburgery z niespodzianką

Hamburgery kojarzone są często z szybkimi daniami przydrożnych restauracji. A przecież odpowiednio przygotowane stanowią smaczny – i wcale nie tak szybki w przyrządzeniu posiłek. Przygotuj je samodzielnie i przekonaj się, jak mogą być dobre. Podstawą udanych hamburgerów jest wysokiej jakości mięso wołowe. Nie dodaje się do niego jajek. Wystarczy odrobina przypraw i wody, dzięki czemu kotlety pozostaną miękkie i soczyste. Żeby urozmaicić ich smak, przygotuj burgery z nadzieniem. Zrób je z marynowanej papryki oraz ogórków konserwowych i ketchupu. Nałóż łyżkę farszu na cienkim kotlecie, a następnie przykryj go kolejnym. Usmaż lub upiecz na grillu i podaj w opieczonej bułce pszennej. Połącz kanapkę wykałaczką. Jeśli lubisz pieczywo razowe, do hamburgerów użyj grahamek. Podawaj z różnymi sosami, ketchupem i majonezem oraz świeżymi warzywami. Bardzo dobrze będzie pasowała chrupiąca sałata lodowa, pomidory i ogórek. Hamburgery z niespodzianką serwuj z grubo krojonymi frytkami i krążkami smażonej cebuli.