Pulpety z indyka smażone w panierce - przepis | Przepisy.pl pixel

Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

30 dekagramów

35 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę i mięso z piersi z indyka razem mielimy. Dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę oraz jajko. Wsypujemy sos borowikowy i dwie łyżki bułki tartej, doprawiamy pieprzem, wyrabiamy dokładnie.

Krok 2

2 łyżki bułki tartej mieszamy białym sezamem, a pozostałą bułkę ze sproszkowanymi w rozdrabniaczu płatkami suszonych pomidorów. Z mięsnej masy formujemy nieduże kulki. Połowę panierujemy w bułce z białym sezamem, a pozostałe w panierce z suszonych pomidorów.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu przy użyciu papierowych ręczników i nadziewamy na wykałaczki po jednej kulce białej i jednej czerwonej.

Bernadetta

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej