Pulpety z indyka smażone w panierce - przepis | Przepisy.pl pixel

Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

30 dekagramów

35 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę i mięso z piersi z indyka razem mielimy. Dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę oraz jajko. Wsypujemy sos borowikowy i dwie łyżki bułki tartej, doprawiamy pieprzem, wyrabiamy dokładnie.

Krok 2

2 łyżki bułki tartej mieszamy białym sezamem, a pozostałą bułkę ze sproszkowanymi w rozdrabniaczu płatkami suszonych pomidorów. Z mięsnej masy formujemy nieduże kulki. Połowę panierujemy w bułce z białym sezamem, a pozostałe w panierce z suszonych pomidorów.

Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu przy użyciu papierowych ręczników i nadziewamy na wykałaczki po jednej kulce białej i jednej czerwonej.

Bernadetta

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placuszki z cukinii
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej