
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
500 mililitrów
3 sztuki
600 gramów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule kroimy w półplasterki i przelewamy wrzątkiem.
Krok 2
Śledzie kroimy w niewielkie kawałki.
Krok 3
W dużym słoju, lub innym podobnym naczyniu układamy na przemian warstwę cebuli i warstwę śledzi, przekładając je liśćmi laurowymi i doprawiając czosnkiem.
Krok 4
Dodajemy przyprawę Delikat zalewamy całość olejem. Odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Śledzie w oleju
Śledzie w oleju to przekąska, która pojawia się na większości rodzinnych przyjęć i jest tak smaczna, że bardzo szybko znika ze stołu. Te popularne ryby przyrządzane z białą i czerwoną cebulą, w aromatycznej marynacie, najlepiej smakują podane z chrupiącym wiejskim chlebem. Aby śledzie nabrały intensywnego smaku, warto odpowiednio długo potrzymać je w lodówce. Proponowany czas to dwadzieścia cztery godziny, ale wiele osób marynuje śledzie dłużej, aby ryby były bardziej pikantne i wyraziste. Radzimy pokroić je na mniejsze kawałki i podawać w salaterce, przyozdobione np. liśćmi sałaty albo posypane szczypiorkiem. Filety śledziowe można też marynować w całości, wtedy idealnie sprawdzają się nie tylko jako przekąska podczas przyjęć, ale i kolacja. Wypróbuj sprawdzony przepis na to znane danie i ciesz się jego smakiem!