PRZEPISY.PL
Śledzie w oleju - autor: Kuba

Śledzie w oleju

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebule białe3 szt
  • cebule czerwone2 szt
  • olej z pestek winogron500 ml
  • liść laurowy3 szt
  • filety śledziowe600 g
  • Krok 1

    Cebule kroimy w półplasterki i przelewamy wrzątkiem.
  • Krok 2

    Śledzie kroimy w niewielkie kawałki.
  • Krok 3

    W dużym słoju, lub innym podobnym naczyniu układamy na przemian warstwę cebuli i warstwę śledzi, przekładając je liśćmi laurowymi i doprawiając czosnkiem.
  • Krok 4

    Dodajemy przyprawę Delikat zalewamy całość olejem. Odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

209
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
19
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
10
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe