
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 pęczek
1 łyżeczka
1 sztuka
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj litr wody, dodaj sok z cytryny.
Krok 2
Jajka kolejno wbij do miseczki, uważając by żółtko się nie rozlało, następnie ostrożnie wlewaj do wrzątku.
Krok 3
Wyjmij łyżką cedzakową, osącz.
Krok 4
Kromki chleba zrumień w tosterze, wytnij szklanką z każdej kromki krążek.
Krok 5
Majonez utrzyj z musztardą, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem, przypraw.
Krok 6
Na każdej kromce połóż plaster pomidora , liść sałaty, łyżkę majonezu i jajko. Oprósz solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej