Jajka w koszulce na grzance przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w koszulce na grzance

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody, dodaj sok z cytryny.

Krok 2

Jajka kolejno wbij do miseczki, uważając by żółtko się nie rozlało, następnie ostrożnie wlewaj do wrzątku.

Krok 3

Wyjmij łyżką cedzakową, osącz.

Krok 4

Kromki chleba zrumień w tosterze, wytnij szklanką z każdej kromki krążek.

Krok 5

Majonez utrzyj z musztardą, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem, przypraw.

Krok 6

Na każdej kromce połóż plaster pomidora , liść sałaty, łyżkę majonezu i jajko. Oprósz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej