Jajka w koszulce na grzance przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w koszulce na grzance

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody, dodaj sok z cytryny.

Krok 2

Jajka kolejno wbij do miseczki, uważając by żółtko się nie rozlało, następnie ostrożnie wlewaj do wrzątku.

Krok 3

Wyjmij łyżką cedzakową, osącz.

Krok 4

Kromki chleba zrumień w tosterze, wytnij szklanką z każdej kromki krążek.

Krok 5

Majonez utrzyj z musztardą, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem, przypraw.

Krok 6

Na każdej kromce połóż plaster pomidora , liść sałaty, łyżkę majonezu i jajko. Oprósz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej