
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 pęczek
1 łyżeczka
1 sztuka
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj litr wody, dodaj sok z cytryny.
Krok 2
Jajka kolejno wbij do miseczki, uważając by żółtko się nie rozlało, następnie ostrożnie wlewaj do wrzątku.
Krok 3
Wyjmij łyżką cedzakową, osącz.
Krok 4
Kromki chleba zrumień w tosterze, wytnij szklanką z każdej kromki krążek.
Krok 5
Majonez utrzyj z musztardą, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem, przypraw.
Krok 6
Na każdej kromce połóż plaster pomidora , liść sałaty, łyżkę majonezu i jajko. Oprósz solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej