Jajka w koszulce na grzance przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w koszulce na grzance

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody, dodaj sok z cytryny.

Krok 2

Jajka kolejno wbij do miseczki, uważając by żółtko się nie rozlało, następnie ostrożnie wlewaj do wrzątku.

Krok 3

Wyjmij łyżką cedzakową, osącz.

Krok 4

Kromki chleba zrumień w tosterze, wytnij szklanką z każdej kromki krążek.

Krok 5

Majonez utrzyj z musztardą, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem, przypraw.

Krok 6

Na każdej kromce połóż plaster pomidora , liść sałaty, łyżkę majonezu i jajko. Oprósz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w koszulce na grzance - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej