Pianka z buraków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianka z buraków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

110 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

100 mililitrów

5 sztuk

1 sztuka

40 gramów

40 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj na miękko, zalej octem i schłodź. Następnie obierz je i zmiel.

Pianka z buraków  - Krok 1

Krok 2

Do malaksera włóż buraki, śmietankę i jajka. Całość dokładnie zmiksuj. Dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.

Pianka z buraków  - Krok 2

Krok 3

Filiżanki posmaruj masłem, wlej masę buraczaną do 1/3 ich wysokości. Filiżanki włóż do blaszki.

Pianka z buraków  - Krok 3

Krok 4

Napełnij wodą filiżanki do połowy i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piecz 30 minut. Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z jogurtem, śmietaną i ziołami. Podawaj do pianki.

Pianka z buraków  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej