Pianka z buraków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianka z buraków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
110 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

100 mililitrów

5 sztuk

1 sztuka

40 gramów

40 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj na miękko, zalej octem i schłodź. Następnie obierz je i zmiel.

Pianka z buraków  - Krok 1

Krok 2

Do malaksera włóż buraki, śmietankę i jajka. Całość dokładnie zmiksuj. Dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.

Pianka z buraków  - Krok 2

Krok 3

Filiżanki posmaruj masłem, wlej masę buraczaną do 1/3 ich wysokości. Filiżanki włóż do blaszki.

Pianka z buraków  - Krok 3

Krok 4

Napełnij wodą filiżanki do połowy i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piecz 30 minut. Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z jogurtem, śmietaną i ziołami. Podawaj do pianki.

Pianka z buraków  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pianka z buraków Pianka z buraków

Buraki ugotuj na miękko, zalej octem i schłodź. Następnie obierz je i zmiel.