
Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
100 mililitrów
5 sztuk
1 sztuka
40 gramów
40 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
null gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ugotuj na miękko, zalej octem i schłodź. Następnie obierz je i zmiel.

Krok 2
Do malaksera włóż buraki, śmietankę i jajka. Całość dokładnie zmiksuj. Dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.

Krok 3
Filiżanki posmaruj masłem, wlej masę buraczaną do 1/3 ich wysokości. Filiżanki włóż do blaszki.

Krok 4
Napełnij wodą filiżanki do połowy i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piecz 30 minut. Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z jogurtem, śmietaną i ziołami. Podawaj do pianki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej