Nadziane warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziane warzywa

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowac ryż.Warzywa umyc i wydrązyc pomidora,paryki.Zostawic małe kapelusze.

Krok 2

Cukinię umyc i pokroic w kostkę.Pieczarki umyc i pokroic w plasterki.Ryż wymieszac z cukinią,pieczarkami,jednym jajkiem.Przyprawic,dodac fetę i nadziac pomidora oraz papryki,przykryc każde warzywo odciętym kapeluszem.

Krok 3

Wszystko ułożyc w naczyniu żaroodpornym,zalac bulionem,dodac rozmaryn i piec w piekarniku w temp.180st przez około 45minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej