Nadziane warzywa

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowac ryż.Warzywa umyc i wydrązyc pomidora,paryki.Zostawic małe kapelusze.

Krok 2

Cukinię umyc i pokroic w kostkę.Pieczarki umyc i pokroic w plasterki.Ryż wymieszac z cukinią,pieczarkami,jednym jajkiem.Przyprawic,dodac fetę i nadziac pomidora oraz papryki,przykryc każde warzywo odciętym kapeluszem.

Krok 3

Wszystko ułożyc w naczyniu żaroodpornym,zalac bulionem,dodac rozmaryn i piec w piekarniku w temp.180st przez około 45minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej