Nadziane warzywa

Autor: supermama supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowac ryż.Warzywa umyc i wydrązyc pomidora,paryki.Zostawic małe kapelusze.

Krok 2

Cukinię umyc i pokroic w kostkę.Pieczarki umyc i pokroic w plasterki.Ryż wymieszac z cukinią,pieczarkami,jednym jajkiem.Przyprawic,dodac fetę i nadziac pomidora oraz papryki,przykryc każde warzywo odciętym kapeluszem.

Krok 3

Wszystko ułożyc w naczyniu żaroodpornym,zalac bulionem,dodac rozmaryn i piec w piekarniku w temp.180st przez około 45minut.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej