Nadziane warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziane warzywa

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowac ryż.Warzywa umyc i wydrązyc pomidora,paryki.Zostawic małe kapelusze.

Krok 2

Cukinię umyc i pokroic w kostkę.Pieczarki umyc i pokroic w plasterki.Ryż wymieszac z cukinią,pieczarkami,jednym jajkiem.Przyprawic,dodac fetę i nadziac pomidora oraz papryki,przykryc każde warzywo odciętym kapeluszem.

Krok 3

Wszystko ułożyc w naczyniu żaroodpornym,zalac bulionem,dodac rozmaryn i piec w piekarniku w temp.180st przez około 45minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziane warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej