
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowac ryż.Warzywa umyc i wydrązyc pomidora,paryki.Zostawic małe kapelusze.
Krok 2
Cukinię umyc i pokroic w kostkę.Pieczarki umyc i pokroic w plasterki.Ryż wymieszac z cukinią,pieczarkami,jednym jajkiem.Przyprawic,dodac fetę i nadziac pomidora oraz papryki,przykryc każde warzywo odciętym kapeluszem.
Krok 3
Wszystko ułożyc w naczyniu żaroodpornym,zalac bulionem,dodac rozmaryn i piec w piekarniku w temp.180st przez około 45minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej