
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowac ryż.Warzywa umyc i wydrązyc pomidora,paryki.Zostawic małe kapelusze.
Krok 2
Cukinię umyc i pokroic w kostkę.Pieczarki umyc i pokroic w plasterki.Ryż wymieszac z cukinią,pieczarkami,jednym jajkiem.Przyprawic,dodac fetę i nadziac pomidora oraz papryki,przykryc każde warzywo odciętym kapeluszem.
Krok 3
Wszystko ułożyc w naczyniu żaroodpornym,zalac bulionem,dodac rozmaryn i piec w piekarniku w temp.180st przez około 45minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej