Kurczak curry II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak curry II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski i obficie obsyp curry pozostawiając na 20 min w lodówce.

Krok 2

Pokrój cebulę i chilli.

Krok 3

Na patelni podsmaż kurczaka z cebulą i chili. Następnie dodaj mleko kokosowe, śmietanę, pastę curry i sok z połówki limonki.

Krok 4

Gotuj do czasu gdy sos się zredukuje i odrobinę zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej