
Składniki
2 sztuki
null
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski i obficie obsyp curry pozostawiając na 20 min w lodówce.
Krok 2
Pokrój cebulę i chilli.
Krok 3
Na patelni podsmaż kurczaka z cebulą i chili. Następnie dodaj mleko kokosowe, śmietanę, pastę curry i sok z połówki limonki.
Krok 4
Gotuj do czasu gdy sos się zredukuje i odrobinę zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej