
Składniki
2 sztuki
null
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski i obficie obsyp curry pozostawiając na 20 min w lodówce.
Krok 2
Pokrój cebulę i chilli.
Krok 3
Na patelni podsmaż kurczaka z cebulą i chili. Następnie dodaj mleko kokosowe, śmietanę, pastę curry i sok z połówki limonki.
Krok 4
Gotuj do czasu gdy sos się zredukuje i odrobinę zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej