Kurczak curry II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski i obficie obsyp curry pozostawiając na 20 min w lodówce.

Krok 2

Pokrój cebulę i chilli.

Krok 3

Na patelni podsmaż kurczaka z cebulą i chili. Następnie dodaj mleko kokosowe, śmietanę, pastę curry i sok z połówki limonki.

Krok 4

Gotuj do czasu gdy sos się zredukuje i odrobinę zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej