
Składniki
2 sztuki
null
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski i obficie obsyp curry pozostawiając na 20 min w lodówce.
Krok 2
Pokrój cebulę i chilli.
Krok 3
Na patelni podsmaż kurczaka z cebulą i chili. Następnie dodaj mleko kokosowe, śmietanę, pastę curry i sok z połówki limonki.
Krok 4
Gotuj do czasu gdy sos się zredukuje i odrobinę zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej