Kurczak curry II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak curry II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski i obficie obsyp curry pozostawiając na 20 min w lodówce.

Krok 2

Pokrój cebulę i chilli.

Krok 3

Na patelni podsmaż kurczaka z cebulą i chili. Następnie dodaj mleko kokosowe, śmietanę, pastę curry i sok z połówki limonki.

Krok 4

Gotuj do czasu gdy sos się zredukuje i odrobinę zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak curry II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kluski leniwe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej