
Składniki
2 sztuki
null
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski i obficie obsyp curry pozostawiając na 20 min w lodówce.
Krok 2
Pokrój cebulę i chilli.
Krok 3
Na patelni podsmaż kurczaka z cebulą i chili. Następnie dodaj mleko kokosowe, śmietanę, pastę curry i sok z połówki limonki.
Krok 4
Gotuj do czasu gdy sos się zredukuje i odrobinę zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej