Złociste kurczaki w coli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste kurczaki w coli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
102 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

0.5 sztuki

50 mililitrów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr rozmieszaj z colą i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Krok 2

Kawałki kurczaka posmaruj marynatą, a następnie włóż do woreczka i zepnij spinką. Torebkę nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 50 minut.

Krok 3

Pomidory pokrój w niedużą kostkę, cebulę posiekaj. Wymieszaj razem w miseczce, dodaj oliwę, sok z limonki oraz posiekaną kolendrę. Salsę dopraw do smaku.

Krok 4

Woreczek ostrożnie rozetnij nożem i wyciągnij upieczone mięso. Podawaj z przygotowaną salsą i np. kaszą kuskus.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej