Złociste kurczaki w coli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste kurczaki w coli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

84 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

0.5 sztuki

50 mililitrów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr rozmieszaj z colą i Ketchupem Hellmann’s Łagodnym.

Krok 2

Kawałki kurczaka posmaruj marynatą, a następnie włóż do woreczka i zepnij spinką. Torebkę nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz 50 minut.

Krok 3

Pomidory pokrój w niedużą kostkę, cebulę posiekaj. Wymieszaj razem w miseczce, dodaj oliwę, sok z limonki oraz posiekaną kolendrę. Salsę dopraw do smaku.

Krok 4

Woreczek ostrożnie rozetnij nożem i wyciągnij upieczone mięso. Podawaj z przygotowaną salsą i np. kaszą kuskus.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste kurczaki w coli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej