Karmelowa wieprzowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karmelowa wieprzowina

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedna drobna uwaga: nigdy, przenigdy nie próbuj gorącego karmelu! Chyba, że zamierzasz się oparzyć... Jeśli chcesz sprawdzić kolor, włóż do karmelu róg białej kartki.

Krok 2

Mięso oprósz solą i pieprzem. Orzechy upraż na suchej patelni, zdejmij i odłóż, a na tę samą patelnie wsyp cukier, wymieszaj i podgrzewaj, aż powstanie bursztynowy karmel. Wtedy ostrożnie (bo gorący karmel pryska) wlej na patelnie ocet, gotuj przez chwilę. Włóż polędwiczki i obsmaż je w karmelu z obu stron. Posyp pokruszoną mini kostką czosnkową oraz orzechami. Smaż jeszcze 1-3 minuty, zdejmij z ognia i posyp bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmelowa wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmelowa wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmelowa wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmelowa wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmelowa wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmelowa wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmelowa wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karmelowa wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej