Młoda kapusta z mięsem z łopatki wieprzowej – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bardzo łatwa kapusta

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

0.5 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kiszoną posiekać i włożyć do garnka. Kapustę białą posiekać i włożyć do garnka. Mięso pokroić w kawałki i dodać do kapusty.

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać do kapusty. Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy. Zalać wodą.

Krok 3

Gotować ok 2 godzin mieszając wszystko co jakiś czas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Maki-sushi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej