Składniki
0.5 sztuki
1 kilogram
0.5 kilograma
1 sztuka
0.5 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
5 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę kiszoną posiekać i włożyć do garnka. Kapustę białą posiekać i włożyć do garnka. Mięso pokroić w kawałki i dodać do kapusty.
Krok 2
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać do kapusty. Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy. Zalać wodą.
Krok 3
Gotować ok 2 godzin mieszając wszystko co jakiś czas.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej