Młoda kapusta z mięsem z łopatki wieprzowej – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bardzo łatwa kapusta

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

0.5 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kiszoną posiekać i włożyć do garnka. Kapustę białą posiekać i włożyć do garnka. Mięso pokroić w kawałki i dodać do kapusty.

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać do kapusty. Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy. Zalać wodą.

Krok 3

Gotować ok 2 godzin mieszając wszystko co jakiś czas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej