Młoda kapusta z mięsem z łopatki wieprzowej – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bardzo łatwa kapusta

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

0.5 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kiszoną posiekać i włożyć do garnka. Kapustę białą posiekać i włożyć do garnka. Mięso pokroić w kawałki i dodać do kapusty.

Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić i dodać do kapusty. Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy. Zalać wodą.

Krok 3

Gotować ok 2 godzin mieszając wszystko co jakiś czas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bardzo łatwa kapusta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej