Pikantne kotleciki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne kotleciki z kurczaka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

50 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1 pęczek

1 szklanka

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, cebulę kroimy w kosteczke, dajemy do miski. Dodajemy starte sery, posiekane pieczarki, pokrojone papryki. Wbijamy jajka, dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, obie mąki, posiekaną natkę, sol, pieprz, delikat i mini kosteczke czosnkową. Całość mieszamy, ma mieć konsystencje gęstej śmietany.

Krok 2

Odstawiamy na 20 minut do lodówki .

Krok 3

Olej rozgrzewamy na patelni, dużą łyżką kładziemy porcje ciasta i smażymy niewielkie placuszki na rumiano. Smacznego

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej