Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo
łatwe
20 osób zapisało

Składniki
1 puszka
200 gramów
1 sztuka
1 garść
0.5 opakowania
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 opakowania
3 łyżki
4 plastry
1 garść
1 sztuka
2 sztuki
300 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
6 listki
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i cebulę obierz. Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Podsmaż na rozgrzanym oleju przez około 10 minut, aż cebula się zeszkli, a pieczarki zmiękną.
Krok 2
Fasolkę odsącz z zalewy i przełóż do miski, dodaj podsmażone i wystudzone pieczarki, 1 rozkruszoną kostkę mini przyprawy z czosnkiem, pół łyżeczki przyprawy chili z wędzoną papryką oraz natkę pietruszki. Zagnieć całość tłuczkiem do ziemniaków - masa nie musi być jednolita.
Krok 3
W osobnym naczyniu wymieszaj połowę opakowania Fix soczyste burgery z 75 ml gorącej wody i odstaw na 5 minut. Po tym czasie dodaj przestudzoną masę oraz 2 łyżki kaszy manny do pozostałych składników. Zamieszaj.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej. Podziel masę na 4 równe kotlety i każdy obtocz w Fix panierce chrupiący kurczak z czosnkiem. Smaż z dwóch stron na złocisty kolor. Po przewróceniu kotletów na wierzchu, gdy są gorące połóż plaster żółtego sera. Zdejmij kotlety z patelni i na tym samym tłuszczu podsmaż przez minutę przekrojone bułki do burgerów.
Krok 5
Puree z pieczonej dyni zmiksuj z 1 łyżką majonezu Hellmans Vegan Mayo, passatą pomidorową, przyprawą chili z wędzoną papryką oraz przyprawą orientalna grubo mieloną tworząc gęsty sos. Opcjonalnie dopraw do smaku solą.
Krok 6
Podpieczone bułki posmaruj sosem i nakładaj na przemian: kotlet z serem, sos, plaster pomidora, pokrojona szalotka, kotlet z serem, sos, plaster pomidora, roszponka i całość przykryj druga połówką bułki posmarowaną sosem. Podawaj od razu. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix Soczyste Burgery
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej