Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 puszka

200 gramów

1 sztuka

1 garść

0.5 opakowania

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 opakowania

3 łyżki

4 plastry

1 garść

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

6 listki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę obierz. Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Podsmaż na rozgrzanym oleju przez około 10 minut, aż cebula się zeszkli, a pieczarki zmiękną.

Krok 2

Fasolkę odsącz z zalewy i przełóż do miski, dodaj podsmażone i wystudzone pieczarki, 1 rozkruszoną kostkę mini przyprawy z czosnkiem, pół łyżeczki przyprawy chili z wędzoną papryką oraz natkę pietruszki. Zagnieć całość tłuczkiem do ziemniaków - masa nie musi być jednolita.

Krok 3

W osobnym naczyniu wymieszaj połowę opakowania Fix soczyste burgery z 75 ml gorącej wody i odstaw na 5 minut. Po tym czasie dodaj przestudzoną masę oraz 2 łyżki kaszy manny do pozostałych składników. Zamieszaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej. Podziel masę na 4 równe kotlety i każdy obtocz w Fix panierce chrupiący kurczak z czosnkiem. Smaż z dwóch stron na złocisty kolor. Po przewróceniu kotletów na wierzchu, gdy są gorące połóż plaster żółtego sera. Zdejmij kotlety z patelni i na tym samym tłuszczu podsmaż przez minutę przekrojone bułki do burgerów.

Krok 5

Puree z pieczonej dyni zmiksuj z 1 łyżką majonezu Hellmans Vegan Mayo, passatą pomidorową, przyprawą chili z wędzoną papryką oraz przyprawą orientalna grubo mieloną tworząc gęsty sos. Opcjonalnie dopraw do smaku solą.

Krok 6

Podpieczone bułki posmaruj sosem i nakładaj na przemian: kotlet z serem, sos, plaster pomidora, pokrojona szalotka, kotlet z serem, sos, plaster pomidora, roszponka i całość przykryj druga połówką bułki posmarowaną sosem. Podawaj od razu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej