Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo

Autor: Aleksandra nerdycook.in

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 puszka

200 gramów

1 sztuka

1 garść

0.5 opakowania

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 opakowania

3 łyżki

4 plastry

1 garść

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

6 listki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę obierz. Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Podsmaż na rozgrzanym oleju przez około 10 minut, aż cebula się zeszkli, a pieczarki zmiękną.

Krok 2

Fasolkę odsącz z zalewy i przełóż do miski, dodaj podsmażone i wystudzone pieczarki, 1 rozkruszoną kostkę mini przyprawy z czosnkiem, pół łyżeczki przyprawy chili z wędzoną papryką oraz natkę pietruszki. Zagnieć całość tłuczkiem do ziemniaków - masa nie musi być jednolita.

Krok 3

W osobnym naczyniu wymieszaj połowę opakowania Fix soczyste burgery z 75 ml gorącej wody i odstaw na 5 minut. Po tym czasie dodaj przestudzoną masę oraz 2 łyżki kaszy manny do pozostałych składników. Zamieszaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej. Podziel masę na 4 równe kotlety i każdy obtocz w Fix panierce chrupiący kurczak z czosnkiem. Smaż z dwóch stron na złocisty kolor. Po przewróceniu kotletów na wierzchu, gdy są gorące połóż plaster żółtego sera. Zdejmij kotlety z patelni i na tym samym tłuszczu podsmaż przez minutę przekrojone bułki do burgerów.

Krok 5

Puree z pieczonej dyni zmiksuj z 1 łyżką majonezu Hellmans Vegan Mayo, passatą pomidorową, przyprawą chili z wędzoną papryką oraz przyprawą orientalna grubo mieloną tworząc gęsty sos. Opcjonalnie dopraw do smaku solą.

Krok 6

Podpieczone bułki posmaruj sosem i nakładaj na przemian: kotlet z serem, sos, plaster pomidora, pokrojona szalotka, kotlet z serem, sos, plaster pomidora, roszponka i całość przykryj druga połówką bułki posmarowaną sosem. Podawaj od razu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wege burgery z fasoli z sosem chili pumpkin mayo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej