Soczyste burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste burgery

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

175 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

sałatka colesław:

500 gramów

150 gramów

80 gramów

1 pęczek

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całą zawartość opakowania Fix Knorr soczyste burgery przesyp do miski, zalej 175 ml gotującej się wody, porządnie wymieszaj i odstaw na około 5 minut, aby proszek dobrze wchłonął płyn.

Soczyste burgery  - Krok 1

Krok 2

Do miski z powstałą masą dodaj mielone mięso. Wszystko najpierw wymieszaj ręką na jednolitą masę, a następnie uformuj cztery burgery.

Soczyste burgery  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj grilla lub rozgrzej patelnię z grillowym dnem. Gdy będzie gorąca, smaż burgery przez około 5 minut z każdej strony.

Soczyste burgery  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj warzywa: pomidora umyj i pokrój na plastry. Czerwoną cebulę obierz i również skrój na talarki. Ogórka konserwowego podziel na mniejsze części. Bułki przekrój na pół i podsmaż od wewnętrznej strony na niewielkiej ilości masła. Gdy burgery będą już gotowe, połóż na nich plasterki sera, a całość przykryj na chwilę, by się zapiekły. Tak przygotowane mięso kładź pomiędzy opieczonymi bułkami wraz z sałatą, plastrem pomidora, czerwonej cebuli, połówką ogórka.

Soczyste burgery  - Krok 4

Krok 5

Przyrządź sałatkę Coleslaw: połącz kapustę z pietruszką, tartą marchewką oraz majonezem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, szczyptą pieprzu i o ile uznasz za konieczne szczyptą soli.

Soczyste burgery  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli przepadasz za pikantnymi smakami oprócz przyprawy soczyste burgery Knorr, do mięsa wołowego możesz również dodać bardzo drobno siekaną papryczkę chili. Wnętrze bułki możesz posmarować wybranym sosem np. BBQ lub majonezowo-keczupowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczyste burgery Soczyste burgery

Moda na burgery pojawiła się już jakiś czas temu i wygląda na to, że zostanie z nami na długo. Soczysta wołowina podawana w chrupiących bułkach i w towarzystwie warzywnych składników oraz wyrazistych sosów to pomysł na posiłek, który łatwo można modyfikować w zależności od swoich preferencji smakowych. Choć restauracji i barów serwujących to legendarne amerykańskie danie nie brakuje, soczyste burgery wołowe bez trudu przygotujesz we własnej kuchni.

Dla kogo?

Dla miłośników solidnych mięsnych posiłków burgery będą prawdziwym strzałem w dziesiątkę. Przepis dedykujemy również tym osobom, które lubią samodzielnie mierzyć się z przyrządzaniem potraw królujących w najpopularniejszych lokalach.

Na jaką okazję?

Do przygotowania mięsa i pieczywa użyć możesz grilla elektrycznego, ale gdy pogoda dopisuje, przenieś się do ogrodu! Soczyste burgery wołowe to trafiona propozycja zwłaszcza podczas spotkania przy ruszcie.

Czy wiesz, że?

Do burgerów dodawaj ser żółty, który świetnie łączy się ze smakiem grillowanego mielonego mięsa. W takim daniu najlepiej się sprawdzi aromatyczny cheddar lub intensywnie pomarańczowy mimolette.

Dla urozmaicenia:

Soczyste burgery wołowe będą doskonale smakować z innymi dodatkami. Jeśli masz ochotę, dorzuć chrupiące plastry boczku, pokrojoną w paski paprykę albo pikantną rukolę. Oprócz sałatki, na talerzach z burgerami powinny pojawić się także domowe frytki. Możesz je przygotować nie tylko z ziemniaków, ale także z czerwonego buraka, marchwi i selera!