Soczyste burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste burgery

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

175 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

sałatka colesław:

500 gramów

150 gramów

80 gramów

1 pęczek

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całą zawartość opakowania Fix Knorr soczyste burgery przesyp do miski, zalej 175 ml gotującej się wody, porządnie wymieszaj i odstaw na około 5 minut, aby proszek dobrze wchłonął płyn.

Soczyste burgery  - Krok 1

Krok 2

Do miski z powstałą masą dodaj mielone mięso. Wszystko najpierw wymieszaj ręką na jednolitą masę, a następnie uformuj cztery burgery.

Soczyste burgery  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj grilla lub rozgrzej patelnię z grillowym dnem. Gdy będzie gorąca, smaż burgery przez około 5 minut z każdej strony.

Soczyste burgery  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj warzywa: pomidora umyj i pokrój na plastry. Czerwoną cebulę obierz i również skrój na talarki. Ogórka konserwowego podziel na mniejsze części. Bułki przekrój na pół i podsmaż od wewnętrznej strony na niewielkiej ilości masła. Gdy burgery będą już gotowe, połóż na nich plasterki sera, a całość przykryj na chwilę, by się zapiekły. Tak przygotowane mięso kładź pomiędzy opieczonymi bułkami wraz z sałatą, plastrem pomidora, czerwonej cebuli, połówką ogórka.

Soczyste burgery  - Krok 4

Krok 5

Przyrządź sałatkę Coleslaw: połącz kapustę z pietruszką, tartą marchewką oraz majonezem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, szczyptą pieprzu i o ile uznasz za konieczne szczyptą soli.

Soczyste burgery  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli przepadasz za pikantnymi smakami oprócz przyprawy soczyste burgery Knorr, do mięsa wołowego możesz również dodać bardzo drobno siekaną papryczkę chili. Wnętrze bułki możesz posmarować wybranym sosem np. BBQ lub majonezowo-keczupowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste burgery  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczyste burgery Soczyste burgery

Moda na burgery pojawiła się już jakiś czas temu i wygląda na to, że zostanie z nami na długo. Soczysta wołowina podawana w chrupiących bułkach i w towarzystwie warzywnych składników oraz wyrazistych sosów to pomysł na posiłek, który łatwo można modyfikować w zależności od swoich preferencji smakowych. Choć restauracji i barów serwujących to legendarne amerykańskie danie nie brakuje, soczyste burgery wołowe bez trudu przygotujesz we własnej kuchni.

Dla kogo?

Dla miłośników solidnych mięsnych posiłków burgery będą prawdziwym strzałem w dziesiątkę. Przepis dedykujemy również tym osobom, które lubią samodzielnie mierzyć się z przyrządzaniem potraw królujących w najpopularniejszych lokalach.

Na jaką okazję?

Do przygotowania mięsa i pieczywa użyć możesz grilla elektrycznego, ale gdy pogoda dopisuje, przenieś się do ogrodu! Soczyste burgery wołowe to trafiona propozycja zwłaszcza podczas spotkania przy ruszcie.

Czy wiesz, że?

Do burgerów dodawaj ser żółty, który świetnie łączy się ze smakiem grillowanego mielonego mięsa. W takim daniu najlepiej się sprawdzi aromatyczny cheddar lub intensywnie pomarańczowy mimolette.

Dla urozmaicenia:

Soczyste burgery wołowe będą doskonale smakować z innymi dodatkami. Jeśli masz ochotę, dorzuć chrupiące plastry boczku, pokrojoną w paski paprykę albo pikantną rukolę. Oprócz sałatki, na talerzach z burgerami powinny pojawić się także domowe frytki. Możesz je przygotować nie tylko z ziemniaków, ale także z czerwonego buraka, marchwi i selera!