
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.
Krok 2
Drobno pokrusz płatki kukurydziane. Obtocz piersi kurczaka w jajku a następnie pokryj je płatkami. Na końcu obtocz w bułce tartej i delikatnie uklep.
Krok 3
Rozgrzej olej na patelni i włóż kurczaka. Smaż na średnim ogniu, aż panierka zbrązowieje.
Krok 4
Wymieszaj majonez ze skórką i sokiem z limonki. Następnie posmaruj bułkę majonezem Hellmann‘s.
Krok 5
Na bułce ułóż sałatę oraz bugery z kurczaka. Przykryj górną częścią bułki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bajgle z kurczakiem
Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.