Bajgiel z kurczakiem (bajgle) - grillowanym | Przepisy.pl pixel

Bajgle z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
359 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

316 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.

Krok 2

Drobno pokrusz płatki kukurydziane. Obtocz piersi kurczaka w jajku a następnie pokryj je płatkami. Na końcu obtocz w bułce tartej i delikatnie uklep.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni i włóż kurczaka. Smaż na średnim ogniu, aż panierka zbrązowieje.

Krok 4

Wymieszaj majonez ze skórką i sokiem z limonki. Następnie posmaruj bułkę majonezem Hellmann‘s.

Krok 5

Na bułce ułóż sałatę oraz bugery z kurczaka. Przykryj górną częścią bułki.

3

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki , 03.07.2016

    Miałam wczoraj po meczu Niemcy-Włochy ,ale smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Palczarska

    Irena Palczarska , 02.07.2016

    To może być TO

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bajgle z kurczakiemBajgle z kurczakiem

Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.