Bajgle z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

235 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.

Krok 2

Drobno pokrusz płatki kukurydziane. Obtocz piersi kurczaka w jajku a następnie pokryj je płatkami. Na końcu obtocz w bułce tartej i delikatnie uklep.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni i włóż kurczaka. Smaż na średnim ogniu, aż panierka zbrązowieje.

Krok 4

Wymieszaj majonez ze skórką i sokiem z limonki. Następnie posmaruj bułkę majonezem Hellmann‘s.

Krok 5

Na bułce ułóż sałatę oraz bugery z kurczaka. Przykryj górną częścią bułki.

3

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki

    Miałam wczoraj po meczu Niemcy-Włochy ,ale smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Palczarska

    Irena Palczarska

    To może być TO

    Odpowiedz Odpowiedz

Majonez Hellmann's Oryginalny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majonez Hellmann's Oryginalny

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej