
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.
Krok 2
Drobno pokrusz płatki kukurydziane. Obtocz piersi kurczaka w jajku a następnie pokryj je płatkami. Na końcu obtocz w bułce tartej i delikatnie uklep.
Krok 3
Rozgrzej olej na patelni i włóż kurczaka. Smaż na średnim ogniu, aż panierka zbrązowieje.
Krok 4
Wymieszaj majonez ze skórką i sokiem z limonki. Następnie posmaruj bułkę majonezem Hellmann‘s.
Krok 5
Na bułce ułóż sałatę oraz bugery z kurczaka. Przykryj górną częścią bułki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bajgle z kurczakiem
Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.