Bajgiel z kurczakiem (bajgle) - grillowanym | Przepisy.pl pixel

Bajgle z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
357 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.

Krok 2

Drobno pokrusz płatki kukurydziane. Obtocz piersi kurczaka w jajku a następnie pokryj je płatkami. Na końcu obtocz w bułce tartej i delikatnie uklep.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni i włóż kurczaka. Smaż na średnim ogniu, aż panierka zbrązowieje.

Krok 4

Wymieszaj majonez ze skórką i sokiem z limonki. Następnie posmaruj bułkę majonezem Hellmann‘s.

Krok 5

Na bułce ułóż sałatę oraz bugery z kurczaka. Przykryj górną częścią bułki.

3

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki , 03.07.2016

    Miałam wczoraj po meczu Niemcy-Włochy ,ale smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Palczarska

    Irena Palczarska , 02.07.2016

    To może być TO

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wykwintne Brownie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bajgle z kurczakiemBajgle z kurczakiem

Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.