Bajgle z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajgle z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

289 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

285 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.

Krok 2

Drobno pokrusz płatki kukurydziane. Obtocz piersi kurczaka w jajku a następnie pokryj je płatkami. Na końcu obtocz w bułce tartej i delikatnie uklep.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni i włóż kurczaka. Smaż na średnim ogniu, aż panierka zbrązowieje.

Krok 4

Wymieszaj majonez ze skórką i sokiem z limonki. Następnie posmaruj bułkę majonezem Hellmann‘s.

Krok 5

Na bułce ułóż sałatę oraz bugery z kurczaka. Przykryj górną częścią bułki.

3

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki , 03.07.2016

    Miałam wczoraj po meczu Niemcy-Włochy ,ale smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Palczarska

    Irena Palczarska , 02.07.2016

    To może być TO

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej