Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
254 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

2 sztuki

1 łyżka

80 gramów

50 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w piórka i smaż na rozgrzanym oleju, aż nabiorą mocno rumianych kolorów.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie dodaj odsączoną z zalewy fasolę oraz pół szklanki wody.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 2

Krok 3

Dodaj kumin oraz Bulionetkę wołową Knorr i całość duś około 5 minut.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie zmiksuj fasolkę na gęstą pastę. Po zmiksowaniu dodaj rodzynki i delikatnie wymieszaj.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 4

Krok 5

Każdy placek tortilli przekrój na pół. Z powstałego półokrągłego placka zwiń rożek.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 5

Krok 6

Do każdego rożka nałóż farsz z fasoli, posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 10 minut.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem to proste w przygotowaniu i smaczne danie. Pszenne albo kukurydziane placki wielkości naleśników to produkt bardzo popularny w kuchni meksykańskiej i teksańskiej, dzięki swojemu wszechstronnemu zastosowaniu znany jest jednak w wielu innych miejscach na świecie. Często przyrządza się ją z mięsem mielonym, sosem pomidorowym albo kurczakiem i sałatą. Spróbuj jeszcze innego sposobu i nadziej tortillę czerwoną fasolą, rodzynkami oraz serem cheddar. Sprawdzi się jako danie obiadowe, ale równie dobra będzie jako przekąska w pracy – można ją jeść także na zimno. Cebulę podsmaż razem z czerwoną fasolą. Jeśli chcesz, użyj także posiekanego czosnku, który wzmocni smak dania. Aby Twoja potrawa była jeszcze bardziej pikantna, dodaj trochę ostrej papryki. Zmiksuj wszystko na gęstą masę. Na koniec zawiń ją w placki tortilli, posyp serem cheddar i piecz w piekarniku przez kilka minut. Podawaj z sosem ziołowo-czosnkowym. Przekonaj się, jakie to łatwe i znakomite danie!