Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem

- Krok 1Cebule pokrój w piórka i smaż na rozgrzanym oleju, aż nabiorą mocno rumianych kolorów.
- Krok 2Po tym czasie dodaj odsączoną z zalewy fasolę oraz pół szklanki wody.
- Krok 3Dodaj kumin oraz Bulionetkę wołową Knorr i całość duś około 5 minut.
- Krok 4Po tym czasie zmiksuj fasolkę na gęstą pastę. Po zmiksowaniu dodaj rodzynki i delikatnie wymieszaj.
- Krok 5Każdy placek tortilli przekrój na pół. Z powstałego półokrągłego placka zwiń rożek.
- Krok 6Do każdego rożka nałóż farsz z fasoli, posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 10 minut.

Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem to proste w przygotowaniu i smaczne danie. Pszenne albo kukurydziane placki wielkości naleśników to produkt bardzo popularny w kuchni meksykańskiej i teksańskiej, dzięki swojemu wszechstronnemu zastosowaniu znany jest jednak w wielu innych miejscach na świecie. Często przyrządza się ją z mięsem mielonym, sosem pomidorowym albo kurczakiem i sałatą. Spróbuj jeszcze innego sposobu i nadziej tortillę czerwoną fasolą, rodzynkami oraz serem cheddar. Sprawdzi się jako danie obiadowe, ale równie dobra będzie jako przekąska w pracy – można ją jeść także na zimno. Cebulę podsmaż razem z czerwoną fasolą. Jeśli chcesz, użyj także posiekanego czosnku, który wzmocni smak dania. Aby Twoja potrawa była jeszcze bardziej pikantna, dodaj trochę ostrej papryki. Zmiksuj wszystko na gęstą masę. Na koniec zawiń ją w placki tortilli, posyp serem cheddar i piecz w piekarniku przez kilka minut. Podawaj z sosem ziołowo-czosnkowym. Przekonaj się, jakie to łatwe i znakomite danie!