Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem
łatwe
184 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
300 gramów
2 sztuki
1 łyżka
80 gramów
50 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w piórka i smaż na rozgrzanym oleju, aż nabiorą mocno rumianych kolorów.

Krok 2
Po tym czasie dodaj odsączoną z zalewy fasolę oraz pół szklanki wody.

Krok 3
Dodaj kumin oraz Bulionetkę wołową Knorr i całość duś około 5 minut.

Krok 4
Po tym czasie zmiksuj fasolkę na gęstą pastę. Po zmiksowaniu dodaj rodzynki i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Każdy placek tortilli przekrój na pół. Z powstałego półokrągłego placka zwiń rożek.

Krok 6
Do każdego rożka nałóż farsz z fasoli, posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 10 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem
Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem to proste w przygotowaniu i smaczne danie. Pszenne albo kukurydziane placki wielkości naleśników to produkt bardzo popularny w kuchni meksykańskiej i teksańskiej, dzięki swojemu wszechstronnemu zastosowaniu znany jest jednak w wielu innych miejscach na świecie. Często przyrządza się ją z mięsem mielonym, sosem pomidorowym albo kurczakiem i sałatą. Spróbuj jeszcze innego sposobu i nadziej tortillę czerwoną fasolą, rodzynkami oraz serem cheddar. Sprawdzi się jako danie obiadowe, ale równie dobra będzie jako przekąska w pracy – można ją jeść także na zimno. Cebulę podsmaż razem z czerwoną fasolą. Jeśli chcesz, użyj także posiekanego czosnku, który wzmocni smak dania. Aby Twoja potrawa była jeszcze bardziej pikantna, dodaj trochę ostrej papryki. Zmiksuj wszystko na gęstą masę. Na koniec zawiń ją w placki tortilli, posyp serem cheddar i piecz w piekarniku przez kilka minut. Podawaj z sosem ziołowo-czosnkowym. Przekonaj się, jakie to łatwe i znakomite danie!