Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem
łatwe
198 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
300 gramów
2 sztuki
1 łyżka
80 gramów
50 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w piórka i smaż na rozgrzanym oleju, aż nabiorą mocno rumianych kolorów.

Krok 2
Po tym czasie dodaj odsączoną z zalewy fasolę oraz pół szklanki wody.

Krok 3
Dodaj kumin oraz Bulionetkę wołową Knorr i całość duś około 5 minut.

Krok 4
Po tym czasie zmiksuj fasolkę na gęstą pastę. Po zmiksowaniu dodaj rodzynki i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Każdy placek tortilli przekrój na pół. Z powstałego półokrągłego placka zwiń rożek.

Krok 6
Do każdego rożka nałóż farsz z fasoli, posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 10 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem
Tortilla z fasolą, rodzynkami i serem to proste w przygotowaniu i smaczne danie. Pszenne albo kukurydziane placki wielkości naleśników to produkt bardzo popularny w kuchni meksykańskiej i teksańskiej, dzięki swojemu wszechstronnemu zastosowaniu znany jest jednak w wielu innych miejscach na świecie. Często przyrządza się ją z mięsem mielonym, sosem pomidorowym albo kurczakiem i sałatą. Spróbuj jeszcze innego sposobu i nadziej tortillę czerwoną fasolą, rodzynkami oraz serem cheddar. Sprawdzi się jako danie obiadowe, ale równie dobra będzie jako przekąska w pracy – można ją jeść także na zimno. Cebulę podsmaż razem z czerwoną fasolą. Jeśli chcesz, użyj także posiekanego czosnku, który wzmocni smak dania. Aby Twoja potrawa była jeszcze bardziej pikantna, dodaj trochę ostrej papryki. Zmiksuj wszystko na gęstą masę. Na koniec zawiń ją w placki tortilli, posyp serem cheddar i piecz w piekarniku przez kilka minut. Podawaj z sosem ziołowo-czosnkowym. Przekonaj się, jakie to łatwe i znakomite danie!