Zawijane tortille z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane tortille z tuńczykiem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

2 łyżki

150 gramów

1 łyżeczka

1 puszka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortille posmarować serkiem naturalnym. Na serek wyłożyć liście sałaty.

Krok 2

Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. Pokroić suszone pomidory w drobne kawałki. Wymieszać z tuńczykiem.

Krok 3

Ser żółty zetrzeć na małych oczkach, dodać do miski z tuńczykiem. Następnie wymieszać z musztardą i majonezem.

Krok 4

Pastę z tuńczyka rozsmarować na tortillach. Tortille zawinąć i pokroić w 1cm paski. Wyłożyć na deskę, smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej