Zawijane tortille z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane tortille z tuńczykiem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

2 łyżki

150 gramów

1 łyżeczka

1 puszka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortille posmarować serkiem naturalnym. Na serek wyłożyć liście sałaty.

Krok 2

Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. Pokroić suszone pomidory w drobne kawałki. Wymieszać z tuńczykiem.

Krok 3

Ser żółty zetrzeć na małych oczkach, dodać do miski z tuńczykiem. Następnie wymieszać z musztardą i majonezem.

Krok 4

Pastę z tuńczyka rozsmarować na tortillach. Tortille zawinąć i pokroić w 1cm paski. Wyłożyć na deskę, smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wegańska sałatka z tofu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej