Zawijane tortille z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane tortille z tuńczykiem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

2 łyżki

150 gramów

1 łyżeczka

1 puszka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortille posmarować serkiem naturalnym. Na serek wyłożyć liście sałaty.

Krok 2

Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. Pokroić suszone pomidory w drobne kawałki. Wymieszać z tuńczykiem.

Krok 3

Ser żółty zetrzeć na małych oczkach, dodać do miski z tuńczykiem. Następnie wymieszać z musztardą i majonezem.

Krok 4

Pastę z tuńczyka rozsmarować na tortillach. Tortille zawinąć i pokroić w 1cm paski. Wyłożyć na deskę, smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane tortille z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej