Vegański kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Vegański kebab

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 listków

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CHICKENED OUT CHUNKS smażyć chwilkę na 2 łyżkach oleju

Krok 2

Pokroić w plasterki: ogórek, pomidor i cebulę.Sałatę umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.

Krok 3

W miseczce przygotować sos- wymieszać majonez z ketchupem.

Krok 4

Pitę opiekam na patelni z obu stron, nacinam wzdłuż robiąc kieszonkę, nakładam sos, następnie sałatę, CHICKENED OUT CHUNKS, plasterki pomidora, ogórka oraz cebulę pokrojoną w piórka i jeszcze odrobinę sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Vegański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Vegański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Vegański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Vegański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Vegański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Vegański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Vegański kebab - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Vegański kebab - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej