Domowy kebab w chlebku pita

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, kroimy w paski lub kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy kurczaka i smażymy, pod koniec dodajemy przyprawę do gyrosa, mieszamy, podsmażamy jeszcze chwilkę i odstawiamy do przestudzenia.

Krok 2

Sałatę myjemy, pomidory kroimy w plasterki, cebulę w piórka, szczypiorek siekamy.

Krok 3

Chlebki pita rozkrawamy, ale nie do końca. Do środka wkładamy kurczaka i warzywa, polewamy sosem. Gotowe :-) Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej