Domowy kebab w chlebku pita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy kebab w chlebku pita

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

8

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, kroimy w paski lub kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy kurczaka i smażymy, pod koniec dodajemy przyprawę do gyrosa, mieszamy, podsmażamy jeszcze chwilkę i odstawiamy do przestudzenia.

Krok 2

Sałatę myjemy, pomidory kroimy w plasterki, cebulę w piórka, szczypiorek siekamy.

Krok 3

Chlebki pita rozkrawamy, ale nie do końca. Do środka wkładamy kurczaka i warzywa, polewamy sosem. Gotowe :-) Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej