Domowy kebab w chlebku pita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy kebab w chlebku pita

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

8

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, kroimy w paski lub kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy kurczaka i smażymy, pod koniec dodajemy przyprawę do gyrosa, mieszamy, podsmażamy jeszcze chwilkę i odstawiamy do przestudzenia.

Krok 2

Sałatę myjemy, pomidory kroimy w plasterki, cebulę w piórka, szczypiorek siekamy.

Krok 3

Chlebki pita rozkrawamy, ale nie do końca. Do środka wkładamy kurczaka i warzywa, polewamy sosem. Gotowe :-) Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy kebab w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej