Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami
łatwe
71 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 opakowanie
100 mililitrów
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 garść
1 sztuka
2 szczypty
180 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsyp mąkę, cukier waniliowy, cynamon, budyń oraz proszek do pieczenia. Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj olej, mleko owsiane oraz jajko i zmiksuj całość na gładką masę. Rozgrzej gofrownicę. Pamiętaj o każdo-razowym naoliwianiu powierzchni gofrownicy.
Krok 2
W między czasie ubij mleczko kokosowe z mascarpone. Pamiętaj, aby użyć wyłącznie stałą część mleczka kokosowego (najlepiej chłodzonego przez 2 dni). Dodaj słodzik w formie pudru i wymieszaj.
Krok 3
Umyj i pokrój owoce.
Krok 4
Upieczone gofry posmaruj kremem i podawaj z owocami. Możesz całość polać syropem daktylowym/ czekoladowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej