Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami
łatwe
60 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 opakowanie
100 mililitrów
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 garść
1 sztuka
2 szczypty
180 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsyp mąkę, cukier waniliowy, cynamon, budyń oraz proszek do pieczenia. Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj olej, mleko owsiane oraz jajko i zmiksuj całość na gładką masę. Rozgrzej gofrownicę. Pamiętaj o każdo-razowym naoliwianiu powierzchni gofrownicy.
Krok 2
W między czasie ubij mleczko kokosowe z mascarpone. Pamiętaj, aby użyć wyłącznie stałą część mleczka kokosowego (najlepiej chłodzonego przez 2 dni). Dodaj słodzik w formie pudru i wymieszaj.
Krok 3
Umyj i pokrój owoce.
Krok 4
Upieczone gofry posmaruj kremem i podawaj z owocami. Możesz całość polać syropem daktylowym/ czekoladowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej