Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

5

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

100 mililitrów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 garść

1 sztuka

2 szczypty

180 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsyp mąkę, cukier waniliowy, cynamon, budyń oraz proszek do pieczenia. Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj olej, mleko owsiane oraz jajko i zmiksuj całość na gładką masę. Rozgrzej gofrownicę. Pamiętaj o każdo-razowym naoliwianiu powierzchni gofrownicy.

Krok 2

W między czasie ubij mleczko kokosowe z mascarpone. Pamiętaj, aby użyć wyłącznie stałą część mleczka kokosowego (najlepiej chłodzonego przez 2 dni). Dodaj słodzik w formie pudru i wymieszaj.

Krok 3

Umyj i pokrój owoce.

Krok 4

Upieczone gofry posmaruj kremem i podawaj z owocami. Możesz całość polać syropem daktylowym/ czekoladowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej