Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

100 mililitrów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 garść

1 sztuka

2 szczypty

180 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsyp mąkę, cukier waniliowy, cynamon, budyń oraz proszek do pieczenia. Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj olej, mleko owsiane oraz jajko i zmiksuj całość na gładką masę. Rozgrzej gofrownicę. Pamiętaj o każdo-razowym naoliwianiu powierzchni gofrownicy.

Krok 2

W między czasie ubij mleczko kokosowe z mascarpone. Pamiętaj, aby użyć wyłącznie stałą część mleczka kokosowego (najlepiej chłodzonego przez 2 dni). Dodaj słodzik w formie pudru i wymieszaj.

Krok 3

Umyj i pokrój owoce.

Krok 4

Upieczone gofry posmaruj kremem i podawaj z owocami. Możesz całość polać syropem daktylowym/ czekoladowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej