Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

5

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

100 mililitrów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 garść

1 sztuka

2 szczypty

180 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsyp mąkę, cukier waniliowy, cynamon, budyń oraz proszek do pieczenia. Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj olej, mleko owsiane oraz jajko i zmiksuj całość na gładką masę. Rozgrzej gofrownicę. Pamiętaj o każdo-razowym naoliwianiu powierzchni gofrownicy.

Krok 2

W między czasie ubij mleczko kokosowe z mascarpone. Pamiętaj, aby użyć wyłącznie stałą część mleczka kokosowego (najlepiej chłodzonego przez 2 dni). Dodaj słodzik w formie pudru i wymieszaj.

Krok 3

Umyj i pokrój owoce.

Krok 4

Upieczone gofry posmaruj kremem i podawaj z owocami. Możesz całość polać syropem daktylowym/ czekoladowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej