Gofry z rukolą i łososiem wędzonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

81

317 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

732 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

gofry:

1 szklanka

1 łyżka

100 gramów

1 szklanka

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

farsz:

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij na sztywną pianę.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 1

Krok 2

Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 3

Krok 4

Ser feta wymieszaj ze skórką otartą z cytryny, z odrobiną soku wyciśniętego z cytryny oraz dodaj Delikat Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. Serek nałóż na gofra.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sałatę mieszając rukolę z pokrojoną w plastry rzodkiewką. Przygotuj sos łącząc sos sałatkowy Knorr z oliwą i trzema łyżkami wody. Sałatę połącz z aromatycznym winegretem.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 5

Krok 6

Garść sałaty nałóż na gofra, na wierzch połóż wywinięte płaty łososia.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki idealnie będą pasowały świeże figi lub kawałki melona.

24

Opinie o przepisie

  • Eryk Czapla

    Eryk Czapla

    dla mnie super! Ja polecam zawsze gofry na ostro, mam CLATRONIC WA 3606, nie drogi a służy już długo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Szpyrka Staszewska

    Irena Szpyrka Staszewska

    Przepisu nie znam ale wiem od włoskich kucharzy że do dobrych gofrow należy używać oliwy z oliwek. Wtedy gofry są wilgotne zachowują długo swoją świeżość.Jeszce ważnym dodatkiem jest proszek do pieczenia należy wybrać taki żeby nie czuć w nim amoniaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Piecyk

    Krystyna Piecyk

    To już ''gofera z dżemorem''nie będzie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Krawczuk

    Renata Krawczuk

    Pycha, jadłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Kasia, mniam! <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Irena, a jakie to dokładnie? Opisz nam! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Mikolaj, kolejność jest dowolna :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Marzena Furman, masz jakiś ulubiony przepis? ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Furman

    Marzena Furman

    Ja wole gofra z owocami i z bita smietana pyszne sa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Rzym

    Agnieszka Rzym

    tylko bez rukoli:(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Golinowska

    Kamila Golinowska

    Agnieszka :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Sebol Na Rogu

    Kasia Sebol Na Rogu

    Do ciasta gofrowego -boczek,szczypior,ser potarty przyprawa do pizzy ---i pieczemy --podawac z majonezem lub kto vo tam lubi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Kulesza

    Krystyna Kulesza

    No i napewno smaczniejsze niz z dzemem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Podlewski

    Ryszard Podlewski

    Ciekawe zestawienie, ale skoro tylu jest wielbicieli? Czas spróbować!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Szpyrka Staszewska

    Irena Szpyrka Staszewska

    Polanickie gofry są najlepsze!!! Kto nie jadł niech spróbuje. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabella Bereda

    Izabella Bereda

    mnie obojetna jest kolejnosc...zbyt apetyczne...mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Mazur

    Stanislaw Mazur

    no dobra ale jaka trzeba miec jape by to wsadzic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Hass

    Ela Hass

    No to ja pierwsza . Ile takie danie z gofrem ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Chudek

    Stanisław Chudek

    Ale pyszne i pachnące

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumila Papierok

    Bogumila Papierok

    SUPER

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Dratwa

    Krzysztof Dratwa

    Absurdalna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mikolaj Borek

    Mikolaj Borek

    a można prosić najpierw łososia i rukolę , a później gofra z owocami i bita śmietaną? jak nie, to się opieram...... :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Maciejewska

    Janina Maciejewska

    Wypróbuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Dobrzyniec

    Urszula Dobrzyniec

    Mniam mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy francuski Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy francuski Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej