Składniki
gofry:
1 szklanka
3 sztuki
1 łyżka
100 gramów
1 szklanka
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
farsz:
300 gramów
200 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 2
Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę i żółtka.
Krok 3
Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.
Krok 4
Ser feta wymieszaj ze skórką otartą z cytryny, z odrobiną soku wyciśniętego z cytryny oraz dodaj Delikat Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. Serek nałóż na gofra.
Krok 5
Przygotuj sałatę mieszając rukolę z pokrojoną w plastry rzodkiewką. Przygotuj sos łącząc sos sałatkowy Knorr z oliwą i trzema łyżkami wody. Sałatę połącz z aromatycznym winegretem.
Krok 6
Garść sałaty nałóż na gofra, na wierzch połóż wywinięte płaty łososia.
Dobra rada:
Do sałatki idealnie będą pasowały świeże figi lub kawałki melona.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej