
Składniki
gofry:
1 szklanka
3 sztuki
1 łyżka
100 gramów
1 szklanka
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
farsz:
300 gramów
200 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 2
Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę i żółtka.
Krok 3
Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.
Krok 4
Ser feta wymieszaj ze skórką otartą z cytryny, z odrobiną soku wyciśniętego z cytryny oraz dodaj Delikat Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. Serek nałóż na gofra.
Krok 5
Przygotuj sałatę mieszając rukolę z pokrojoną w plastry rzodkiewką. Przygotuj sos łącząc sos sałatkowy Knorr z oliwą i trzema łyżkami wody. Sałatę połącz z aromatycznym winegretem.
Krok 6
Garść sałaty nałóż na gofra, na wierzch połóż wywinięte płaty łososia.
Dobra rada:
Do sałatki idealnie będą pasowały świeże figi lub kawałki melona.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej