Gofry z łososiem, serkiem i rukolą – wytrwane | Przepisy.pl pixel

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

89

479 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

794 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1351 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

gofry:

1 szklanka

3 sztuki

1 łyżka

100 gramów

1 szklanka

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

farsz:

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij na sztywną pianę.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 1

Krok 2

Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę i żółtka.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 3

Krok 4

Ser feta wymieszaj ze skórką otartą z cytryny, z odrobiną soku wyciśniętego z cytryny oraz dodaj Delikat Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. Serek nałóż na gofra.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sałatę mieszając rukolę z pokrojoną w plastry rzodkiewką. Przygotuj sos łącząc sos sałatkowy Knorr z oliwą i trzema łyżkami wody. Sałatę połącz z aromatycznym winegretem.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 5

Krok 6

Garść sałaty nałóż na gofra, na wierzch połóż wywinięte płaty łososia.

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki idealnie będą pasowały świeże figi lub kawałki melona.

26

Opinie o przepisie

  • apple

    apple , 02.01.2022

    A jajka to nie ma w składnikach.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Eryk Czapla

    Eryk Czapla , 04.02.2020

    dla mnie super! Ja polecam zawsze gofry na ostro, mam CLATRONIC WA 3606, nie drogi a służy już długo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Szpyrka Staszewska

    Irena Szpyrka Staszewska , 18.05.2016

    Przepisu nie znam ale wiem od włoskich kucharzy że do dobrych gofrow należy używać oliwy z oliwek. Wtedy gofry są wilgotne zachowują długo swoją świeżość.Jeszce ważnym dodatkiem jest proszek do pieczenia należy wybrać taki żeby nie czuć w nim amoniaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Piecyk

    Krystyna Piecyk , 18.05.2016

    To już ''gofera z dżemorem''nie będzie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Krawczuk

    Renata Krawczuk , 17.05.2016

    Pycha, jadłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.05.2016

    Kasia, mniam! <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.05.2016

    Irena, a jakie to dokładnie? Opisz nam! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.05.2016

    Mikolaj, kolejność jest dowolna :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.05.2016

    Marzena Furman, masz jakiś ulubiony przepis? ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Furman

    Marzena Furman , 17.05.2016

    Ja wole gofra z owocami i z bita smietana pyszne sa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Rzym

    Agnieszka Rzym , 17.05.2016

    tylko bez rukoli:(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Golinowska

    Kamila Golinowska , 17.05.2016

    Agnieszka :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Sebol Na Rogu

    Kasia Sebol Na Rogu , 17.05.2016

    Do ciasta gofrowego -boczek,szczypior,ser potarty przyprawa do pizzy ---i pieczemy --podawac z majonezem lub kto vo tam lubi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Kulesza

    Krystyna Kulesza , 17.05.2016

    No i napewno smaczniejsze niz z dzemem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Podlewski

    Ryszard Podlewski , 17.05.2016

    Ciekawe zestawienie, ale skoro tylu jest wielbicieli? Czas spróbować!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Szpyrka Staszewska

    Irena Szpyrka Staszewska , 17.05.2016

    Polanickie gofry są najlepsze!!! Kto nie jadł niech spróbuje. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabella Bereda

    Izabella Bereda , 17.05.2016

    mnie obojetna jest kolejnosc...zbyt apetyczne...mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislaw Mazur

    Stanislaw Mazur , 17.05.2016

    no dobra ale jaka trzeba miec jape by to wsadzic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Hass

    Ela Hass , 17.05.2016

    No to ja pierwsza . Ile takie danie z gofrem ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Chudek

    Stanisław Chudek , 17.05.2016

    Ale pyszne i pachnące

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumila Papierok

    Bogumila Papierok , 17.05.2016

    SUPER

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Dratwa

    Krzysztof Dratwa , 17.05.2016

    Absurdalna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mikolaj Borek

    Mikolaj Borek , 17.05.2016

    a można prosić najpierw łososia i rukolę , a później gofra z owocami i bita śmietaną? jak nie, to się opieram...... :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Maciejewska

    Janina Maciejewska , 17.05.2016

    Wypróbuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Dobrzyniec

    Urszula Dobrzyniec , 17.05.2016

    Mniam mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gofry z rukolą i łososiem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gofry z rukolą i łososiem wędzonym Gofry z rukolą i łososiem wędzonym

Białka ubij na sztywną pianę.