Przepisy na Gofry

24 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (24)

Gofry
ratingratingratingratingrating

368

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry to uniwersalna słodka przekąska, którą warto serwować na wiele okazji. Ponadto jej przygoto...
Gofry bezglutenowe z mąki z kaszy jaglanej z siemieniem lnianym
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Dzięki temu przepisowi w łatwy sposób przygotujesz gofry, które nie zawierają w sobie glutenu. St...
Gofry bezglutenowe
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku gofry bez użycia mąki pszennej? To możliwe – sprawdź ich...
Gofry bezglutenowe  z mąką migdałową
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wykluczenie ze swojego jadłospisu produktów zawierających gluten wcale nie oznacza, że musisz rez...
Gofry ze szpinakiem i łososiem
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Choć gofry najczęściej podaje się na słodko, istnieje wiele oryginalnych i pysznych sposobów, aby...
Gofry
ratingratingratingratingrating

103

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry
ratingratingratingratingrating

67

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Chrupiące z zewnątrz, miękkie i puszyste w środku, a przede wszystkim bardzo smaczne. Gofry to św...
Gofry
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Przygotowując gofry, należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach. Po pierwsze wszystkie składni...
Gofry
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Zastanawiasz się co przygotować na deser? Zrób gofry! Chrupiące i smaczne, same w sobie są słodki...
GofryArka
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry Francuskie
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Dzemikowe gofry
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
GOFRY
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Puszyste gofry to idealna propozycja na słodki deser. Aby je przygotować, potrzebujesz gofrownicy...
Gofry
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Gofry
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry Domowe
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
gofry
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.

Ciekawostki i porady

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - GofryGofry

Ciasto na gofry jest bardzo proste w przyrządzeniu. Bazę dla niego stanowi kostka do pieczenia, mąka i jajka. By zyskało puszystość, należy wcześniej białka dokładnie oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Natomiast żółta utrzeć z cukrem. Od Ciebie zależy, jak słodką masę przygotujesz. Dostosuj jej smak do dodatków, których użyjesz. Jeśli planujesz podanie gofrów z owocami, takimi jak jagody, maliny czy truskawki, przygotuj nieco słodsze ciasto. Jeśli chcesz zjeść gofra z bitą śmietaną i polewą toffi czy czekoladową, zmniejsz ilość cukru. Do przygotowywanego ciasta możesz dodać także trochę jogurtu naturalnego. Dzięki temu gofry zyskają lekko kwaśny, mleczny posmak. Ciasto szybko zapieka się w rozgrzanej gofrownicy. Jedyne, co musisz zrobić to kontrolować czas i dbać o to, by się nie spaliło. Gotowe, ciepłe gofry jedz z ulubionymi dodatkami. Czasem wystarczy jedynie oprószyć je cukrem pudrem. Jeśli lubisz dodatek bitej śmietany, przyrządź ją samodzielnie. Jedyne czego do tego potrzebujesz to słodka śmietanka oraz mikser – dodatkowo możesz utrwalić ją żelatyną, osłodzić cukrem pudrem lub cukrem waniliowym. Z goframi świetnie smakują również świeże owoce. Sprawdzą się dosłownie wszystkie! W zimie skorzystaj z domowych powideł. Gofry mogą być także ciekawą propozycją na wytrawne danie. Do ciasta dodaj na przykład ostrą paprykę lub zioła prowansalskie, w zależności od upodobań i dodatków. Ciasto gofrowe dobrze komponuje się z wędzonymi rybami, na przykład łososiem. Podsmaż go na patelni razem ze szpinakiem. Smak podkreśl suszonymi ziołami, papryką i ulubionym serem. Rozkrusz ser pleśniowy lub wkrój ser feta. Tak przygotowany farsz połóż na gofry i oprósz koperkiem lub natką pietruszki. Podawaj skropiony sokiem z cytryny lub limonki. To świetny sposób na podwieczorek albo weekendowe śniadanie. Sprawdź nasze przepisy i wypróbuj różne warianty domowych gofrów z różnorodnymi dodatkami! Z bitą śmietaną i owocami czy z rukolą i wędzonym łososiem? Które wybierzesz na początek?