Przepisy na Gofry

28 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (28)

Gofry
ratingratingratingratingrating

368

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry to uniwersalna słodka przekąska, którą warto serwować na wiele okazji. Ponadto jej przygoto...
Gofry bezglutenowe z mąki z kaszy jaglanej z siemieniem lnianym
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Dzięki temu przepisowi w łatwy sposób przygotujesz gofry, które nie zawierają w sobie glutenu. St...
Gofry bezglutenowe
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Chrupiące z wierzchu i puszyste w środku – takie powinny być gofry idealne. Bez obaw, stosując di...
Gofry bezglutenowe  z mąką migdałową
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wykluczenie ze swojego jadłospisu produktów zawierających gluten wcale nie oznacza, że musisz rez...
Gofry ze szpinakiem i łososiem
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Choć gofry najczęściej podaje się na słodko, istnieje wiele oryginalnych i pysznych sposobów, aby...
Gofry bez cukru
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
W zależności od kuchennego sprzętu i inwencji kucharza na talerzach mogą pojawiać się gofry prost...
Gofry
ratingratingratingratingrating

103

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry
ratingratingratingratingrating

67

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Chrupiące z zewnątrz, miękkie i puszyste w środku, a przede wszystkim bardzo smaczne. Gofry to św...
Gofry
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Przygotowując gofry, należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach. Po pierwsze wszystkie składni...
Gofry
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Zastanawiasz się co przygotować na deser? Zrób gofry! Chrupiące i smaczne, same w sobie są słodki...
GofryArka
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry Francuskie
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Dzemikowe gofry
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
GOFRY
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Puszyste gofry to idealna propozycja na słodki deser. Aby je przygotować, potrzebujesz gofrownicy...
Gofry
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Gofry
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry Domowe
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Gofry
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
gofry
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.

Ciekawostki i porady

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - GofryGofry

Ciasto na gofry jest bardzo proste w przyrządzeniu. Bazę dla niego stanowi kostka do pieczenia, mąka i jajka. By zyskało puszystość, należy wcześniej białka dokładnie oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Natomiast żółta utrzeć z cukrem. Od Ciebie zależy, jak słodką masę przygotujesz. Dostosuj jej smak do dodatków, których użyjesz. Jeśli planujesz podanie gofrów z owocami, takimi jak jagody, maliny czy truskawki, przygotuj nieco słodsze ciasto. Jeśli chcesz zjeść gofra z bitą śmietaną i polewą toffi czy czekoladową, zmniejsz ilość cukru. Do przygotowywanego ciasta możesz dodać także trochę jogurtu naturalnego. Dzięki temu gofry zyskają lekko kwaśny, mleczny posmak. Ciasto szybko zapieka się w rozgrzanej gofrownicy. Jedyne, co musisz zrobić to kontrolować czas i dbać o to, by się nie spaliło. Gotowe, ciepłe gofry jedz z ulubionymi dodatkami. Czasem wystarczy jedynie oprószyć je cukrem pudrem. Jeśli lubisz dodatek bitej śmietany, przyrządź ją samodzielnie. Jedyne czego do tego potrzebujesz to słodka śmietanka oraz mikser – dodatkowo możesz utrwalić ją żelatyną, osłodzić cukrem pudrem lub cukrem waniliowym. Z goframi świetnie smakują również świeże owoce. Sprawdzą się dosłownie wszystkie! W zimie skorzystaj z domowych powideł. Gofry mogą być także ciekawą propozycją na wytrawne danie. Do ciasta dodaj na przykład ostrą paprykę lub zioła prowansalskie, w zależności od upodobań i dodatków. Ciasto gofrowe dobrze komponuje się z wędzonymi rybami, na przykład łososiem. Podsmaż go na patelni razem ze szpinakiem. Smak podkreśl suszonymi ziołami, papryką i ulubionym serem. Rozkrusz ser pleśniowy lub wkrój ser feta. Tak przygotowany farsz połóż na gofry i oprósz koperkiem lub natką pietruszki. Podawaj skropiony sokiem z cytryny lub limonki. To świetny sposób na podwieczorek albo weekendowe śniadanie. Sprawdź nasze przepisy i wypróbuj różne warianty domowych gofrów z różnorodnymi dodatkami! Z bitą śmietaną i owocami czy z rukolą i wędzonym łososiem? Które wybierzesz na początek?