Gofry

23 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (23)

Gofry

353

łatwe

15 min.
Gofry to uniwersalna słodka przekąska, którą warto serwować na wiele okazji. Ponadto jej przygoto...
Gofry bezglutenowe z mąki z kaszy jaglanej z siemieniem lnianym

46

łatwe

15 min.
Dzięki temu przepisowi w łatwy sposób przygotujesz gofry, które nie zawierają w sobie glutenu. St...
Gofry bezglutenowe

35

łatwe

- min.
Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku gofry bez użycia mąki pszennej? To możliwe – sprawdź ich...
Gofry bezglutenowe  z mąką migdałową

34

łatwe

15 min.
Wykluczenie ze swojego jadłospisu produktów zawierających gluten wcale nie oznacza, że musisz rez...
Gofry ze szpinakiem i łososiem

14

łatwe

15 min.
Choć gofry najczęściej podaje się na słodko, istnieje wiele oryginalnych i pysznych sposobów, aby...
Gofry

102

łatwe

15 min.
Gofry

64

łatwe

15 min.
Chrupiące z zewnątrz, miękkie i puszyste w środku, a przede wszystkim bardzo smaczne. Gofry to św...
Gofry

8

łatwe

30 min.
Przygotowując gofry, należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach. Po pierwsze wszystkie składni...
Gofry

7

łatwe

15 min.
Zastanawiasz się co przygotować na deser? Zrób gofry! Chrupiące i smaczne, same w sobie są słodki...
Gofry Francuskie

7

łatwe

60 min.
GofryArka

7

łatwe

15 min.
Dzemikowe gofry

9

łatwe

60 min.
GOFRY

3

łatwe

15 min.
Puszyste gofry to idealna propozycja na słodki deser. Aby je przygotować, potrzebujesz gofrownicy...
Gofry

4

łatwe

- min.
Gofry

(-)

łatwe

15 min.
Gofry

(-)

łatwe

15 min.
Gofry Domowe

(-)

łatwe

15 min.
Gofry

(-)

łatwe

15 min.
gofry

(-)

łatwe

15 min.

Ciekawostki i porady

W czym tkwi sekret gładkiej, wyrazistej w smaku zupy dyniowej? Istnieje na to wiele sposobów. Najpopularniejsze opisaliśmy w artykule poniżej.

Czytaj więcej

Jabłka da się przetworzyć na wiele sposobów. Konfitury, musy i soki owocowe – to wszystko przygotujesz z jesiennych zbiorów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - GofryGofry

Ciasto na gofry jest bardzo proste w przyrządzeniu. Bazę dla niego stanowi kostka do pieczenia, mąka i jajka. By zyskało puszystość, należy wcześniej białka dokładnie oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Natomiast żółta utrzeć z cukrem. Od Ciebie zależy, jak słodką masę przygotujesz. Dostosuj jej smak do dodatków, których użyjesz. Jeśli planujesz podanie gofrów z owocami, takimi jak jagody, maliny czy truskawki, przygotuj nieco słodsze ciasto. Jeśli chcesz zjeść gofra z bitą śmietaną i polewą toffi czy czekoladową, zmniejsz ilość cukru. Do przygotowywanego ciasta możesz dodać także trochę jogurtu naturalnego. Dzięki temu gofry zyskają lekko kwaśny, mleczny posmak. Ciasto szybko zapieka się w rozgrzanej gofrownicy. Jedyne, co musisz zrobić to kontrolować czas i dbać o to, by się nie spaliło. Gotowe, ciepłe gofry jedz z ulubionymi dodatkami. Czasem wystarczy jedynie oprószyć je cukrem pudrem. Jeśli lubisz dodatek bitej śmietany, przyrządź ją samodzielnie. Jedyne czego do tego potrzebujesz to słodka śmietanka oraz mikser – dodatkowo możesz utrwalić ją żelatyną, osłodzić cukrem pudrem lub cukrem waniliowym. Z goframi świetnie smakują również świeże owoce. Sprawdzą się dosłownie wszystkie! W zimie skorzystaj z domowych powideł. Gofry mogą być także ciekawą propozycją na wytrawne danie. Do ciasta dodaj na przykład ostrą paprykę lub zioła prowansalskie, w zależności od upodobań i dodatków. Ciasto gofrowe dobrze komponuje się z wędzonymi rybami, na przykład łososiem. Podsmaż go na patelni razem ze szpinakiem. Smak podkreśl suszonymi ziołami, papryką i ulubionym serem. Rozkrusz ser pleśniowy lub wkrój ser feta. Tak przygotowany farsz połóż na gofry i oprósz koperkiem lub natką pietruszki. Podawaj skropiony sokiem z cytryny lub limonki. To świetny sposób na podwieczorek albo weekendowe śniadanie. Sprawdź nasze przepisy i wypróbuj różne warianty domowych gofrów z różnorodnymi dodatkami! Z bitą śmietaną i owocami czy z rukolą i wędzonym łososiem? Które wybierzesz na początek?