Gofry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gofry

Autor: Daniel

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

530 gramów

1 litr

4 sztuki

20 gramów

45 gramów

4 gramy

200 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło stopić w rondelku, lekko przestudzić. Wymieszać (robotem) wszystkie składniki poza białkiem. Białka ubić oddzielnie, wymieszać z ciastem dużą łyżką

Krok 2

Przed pierwszym zalaniem posmarować formę masłem (ale nie za dużo) i rozgrzać gofrownicę przez 3-4 minuty. Gofry trzymać przez 4.5 minuty. Przed każdym kolejnym zagrzać pustą gofrownicę przez ok 1min

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej