Gofry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gofry

Autor: Daniel

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

530 gramów

1 litr

4 sztuki

20 gramów

45 gramów

4 gramy

200 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło stopić w rondelku, lekko przestudzić. Wymieszać (robotem) wszystkie składniki poza białkiem. Białka ubić oddzielnie, wymieszać z ciastem dużą łyżką

Krok 2

Przed pierwszym zalaniem posmarować formę masłem (ale nie za dużo) i rozgrzać gofrownicę przez 3-4 minuty. Gofry trzymać przez 4.5 minuty. Przed każdym kolejnym zagrzać pustą gofrownicę przez ok 1min

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gofry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej